Magát buktathatta le a börtönben a rendőrgyilkos

Németh István, gyilkos, rendőrgyilkos
Budapest, 1980. február 25. Németh István budapesti gépkocsivezetőt rendőrök kísérik a kihallgatásra. A húszéves férfit egy szolgálatát teljesítő rendőr meggyilkolásával és más gyilkosságok elkövetésével vádolják a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. MTI Fotó: Friedmann Endre
Vágólapra másolva!
Németh István a nyolcvanas években egy kegyetlen banda tagjaként többek között meggyilkolt egy rendőrt. A két társát felakasztották, ő csak azért úszta meg, mert túl fiatal volt. Szabadulása után visszakerült a börtönbe, most pedig a gyerekei molesztálása miatt kerülhet vissza a rácsok mögé. A Bors információi szerint élete végéig ott is maradhat, mivel a rácsok mögött egy 2008-as gyilkossággal is dicsekedett.
Vágólapra másolva!

A férfi két társával, Soós Lajossal és György Józseffel megölte egy rendőrt. Soóssal egy másik mert is.

Mindezekért Soóst és Györgyöt 1980-ban felakasztották, Németh István azért maradhatott életben, mert akkor még nem volt 20 éves.

Végül életfogytiglani büntetést kapott, ami akkoriban azt jelentette, hogy 20 év után feltételesen szabadulhatott. Elhagyta a börtönt, de egy év sem telt el és visszakerült - írja a Bors.

Németh Istvánt rendőrök kísérik a kihallgatásra 1980 februárjában. Forrás: MTI/Friedmann Endre

Németh István fiatal korában is nagyon kegyetlen volt. Az ügyvédje megkérdezte Soós Lajost a per közben, hogy a fiú hogyan lehetett ekkora hatással rá. A férfi annyit mondott:

Saját magát buktathatta le

Miután szabadult a börtönből, megismerkedett egy nővel az egyik hajléktalanszállón, akinek már volt egy lánya. Később közös gyerekük is született, egy fiú. Összeköltöztek, majd a vád szerint a 61 éves férfi 2017 októbere előtt

molesztálta a lányt és a fiút is.

Ezért akár 15 évre is börtönbe kerülhet, de azt sem lehet kizárni, hogy élete végéig börtönben marad egy gyilkosság miatt.

Ugyanis még korábban azzal hencegett a börtönben a zárkatársának, hogy 2008-ban felgyújtott egy hajléktalant egy erdő mellett.

Ha ez igaz, akkor a férfi élete végéig is a rácsok mögött maradhat.

- mondta a Borsnak a neve elhallgatását kérő jogász.