Baleset miatt állt a forgalom az M1-es autópályán hétfő délután Hegyeshalom felé, valószínűleg ezt elégelte meg a dugóban vesztegelő egyik autó utasa, és szállt fel az e-rollerére. Az életveszélyes manőverről a leállósávban videó is készült.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tette közzé a gyorsforgalmi utakat figyelő kamera videóját az M1-es autópálya leállósávjában rollerező utasról. 

Mint írták, a rolleres valószínűleg a baleset miatt, a leállósávon haladva próbálta meg lerövidíteni a menetidőt, kikerülve a balesetező kamionokat és a műszaki mentésben részt vevő útellenőrt is. Jól látható a kamerafelvételeken, hogy a szabálytalan manővere mennyire életveszélyes volt, hiszen a külső sávban rengeteg kamion haladt el mellette - írják.

A Magyar Közút útellenőre, miután elment mellette a rolleres, azonnal értesítette a rendőrséget, a bicskei mérnökség diszpécserei pedig folyamatosan nyomon követték a férfit. A fiatalember viszont a következő lehajtónál letért az autópályáról és az 1-es főúton folytatta útját, a kiérkező rendőrök ott már nem találták meg.