Az ismert baloldali politikus váratlanul arról írt Facebook-oldalán, hogy az előválasztás a sorozatos visszalépések miatt kezd színjátékjelleget ölteni. A baloldalon ez idáig még nem lehetett ilyen véleménnyel találkozni. Egyre nyilvánvalóbb, amiről az Origo hetek óta ír: az ígéretek ellenére a színfalak mögött Gyurcsány Ferenc vezetésével előre kiválasztják a jelölteket. Hadházy szerint komolyan át kell gondolni, hogy érdemes-e ebben a bohózatban szerepet vállalni.

"A sorozatos visszalépések miatt az előválasztás kezd ugyanúgy színjátékjelleget ölteni. (...) Ebben a helyzetben komolyan át kell gondolni, hogy ebben a szomorújátékban érdemes-e szerepet vállalni" - írta közösségi oldalán Hadházy Ákos, aki ezzel elsőként mondta ki a baloldalon, hogy  

az előválasztás nem több színjátéknál, és az csak a baloldali pártok titkos háttéralkuinak elfedésére szolgál.

A volt LMP-s politikus a legutóbbi parlamenti választáson még a szekszárdi körzetben próbált szerencsét, így némileg váratlanul hatott, hogy most Zuglóban a Momentum támogatásával bukkant fel. Ahogy beszámoltunk róla, Fekete-Győr András pártelnök február közepén jelentette be, hogy a saját magát korrupciókutatónak nevező képviselőt indítja a helyi előválasztáson.

Ez annyiban meglepőnek számított, hogy a választókerület eddig a szocialisták biztos bázisa volt, Tóth Csaba több ciklus óta a körzet képviselője. Hadházy az után írta meg posztját, hogy a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd közös közleményben jelentette be, hogy Tóthot támogatja képviselőjelöltként. Ez pedig nem mást jelent, minthogy

Gyurcsány Ferenc az MSZP-s politikust jelölte ki zuglói jelöltnek.

Már Hadházy Ákos (j) is arról beszél, hogy az előválasztás nem több színjátéknálFotó: Polyák Attila - Origo

A Fidesz-KDNP régóta állítja, hogy az előválasztás egy előre megrendezett színjáték, Gyurcsány Ferenc egyszemélyes show-ja, ahol a szerepek és a pozíciók előre le vannak osztva. Ezt látszik igazolni, hogy a baloldali pártok az ország egyre több körzetében állapodtak meg az egyéni indulókról színfalak mögött. Az elmúlt hetekben folyamatosan lépnek vissza a pártok egymás javára. Arról pedig nem is beszélve, hogy a közös miniszterelnök-jelölt személyéről is döntés született: Gyurcsány régi emberét, egykori alkalmazottját, Karácsony Gergely főpolgármestert jelölte ki a feladatra. 

Mindenképpen érdekes, hogy hétfőn Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester is a fentiekhez hasonlóan értékelte a helyzetet. A baloldali politikus a Népszavának azt mondta, hogy sokszor szeretnék a nyílt demokratikus küzdelem helyett füstös szobákban előre lezsírozni az eredményt. Hozzátette, hogy véleménye szerint a Jobbik–DK nem egy természetes szövetség. "Ez a füstös szobák világa" - mondta. Azaz, a Gyurcsány-show mibenlétéről egyik-másik pórul járt baloldali politikus már nem is akar hallgatni.