Intim fotókkal zsarolt egy nőt egy férfi egy társkereső oldalon négy évvel ezelőtt. Azt mondta, ha nem utal neki, közzéteszi az interneten. Pénteken eldől, milyen döntés születik az ügyben a bíróságon Zalaegerszegen. 

Egy férfi 2017 augusztusában hamis fényképek és nevek felhasználásával álprofilt hozott létre egy internetes társkereső oldalon, amelynek regisztrált felhasználója volt kiszemelt áldozata is. A csaló felvette a nővel a kapcsolatot, aztán rávette, hogy intim fotókat küldjön magáról.

Ezután szinte minden nap beszélgetett a nővel.2017 októberében különböző indokokra hivatkozva pénzt kért tőle, amiről a nő hallani sem akart. Erre a férfi fenyegető üzenetekkel kezdte bombázni, hogy különböző összegek átutalására kényszerítse. Mivel a nő tartott attól, hogy intim fényképeit közzéteszi a férfi, többször utalt neki. Összesen 1 110 250 forintot küldött több részletben.

Egy térskeresőn szemelte ki áldozatát a férfi - IllusztrációForrás: Shutterstock

A vádirat szerint a férfinek volt egy társa is a csalásban, akit bizonyítottság hiányában a bíróság felmentett. A vádlott és védője, valamint az ügyész fellebbezésére tekintettel már a másodfokú bíróság tárgyalja az ügyet Zalaegerszegen, pénteken pedig ítélet is várható az ügyben.