Lagzi Lajcsi és felesége 2015-ben került előzetes letartóztatásba, a vád szerint ugyanis lopták az áramot, a gázt és a vizet ingatlanjaikon. A zenészt és nyolc társát közüzemi csalással és vesztegetéssel vádolják. Ahogy megírtuk, az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért Lagzi Lajcsira és feleségére, a bírósági ítélet hamarosan megszülethet. Az ügyész szerint a zenésznek öngyilkos gondolatai is voltak, amely miatt fokozottan odafigyeltek rá a börtönben.

A zenész 2-től 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható, az ügyész hét év büntetést tartana megfelelőnek, feleségénél pedig a minimumhoz közelítőt. Mindketten tagadták a bűnösségüket - írja a Blikk

Lagzi Lajcsi nem vett részt a tárgyaláson, a Blikknek azonban azt nyilatkozta, hogy nem lepte meg az ügyész vádbeszéde, félelem pedig nincs benne. 

Ez az ügyésznő egyszer már a gyerekeim szeme láttára vitetett el engem és a feleségemet, úgy, hogy nem követtünk el semmit – mondta a zenész a lapnak. Valamilyen személyes indítékot sejtek a háttérben, hiába, ahogy a zenémet, úgy a személyemet sem szeretheti mindenki. Nincs új a nap alatt, a vád részéről ugyanaz hangzott el, mint két éve. Még szerencse, hogy Magyarországon már eltörölték a halálbüntetést, és nincsenek kivégzések... Persze az, hogy ő mit kér, nem jelent ítéletet, majd a bíróság dönt, nekem tiszta a lelkiismeretem. Bennem fel sem merül, hogy börtönbe kerülhetek, mentálisan, lelkileg erős vagyok. Hála istennek, úgy tudom nézni ezt az egészet, mintha egy színdarabot látnék, de nem tragédiát. A végén az igazság győzni fog!

Lagzi LajcsiFotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészség indítványa szerint legkorábban a kiszabott idő kétharmadának letöltése után kerülhetnének szabadlábra. Súlyosbító körülményként említették, hogy a bűncselekmények elkövetéséhez a zenész kihasználta az ismertségét és jó anyagi helyzetét, illetve hogy ő volt a kezdeményező, irányító fél - írja a lap. 

Az ügyész vádbeszédéből az is kiderült, hogy a zenésznek a rács mögött öngyilkos gondolatai voltak, amely miatt fokozottan odafigyeltek rá a börtönben.

Ügyfelem valóban mondta a letartóztatás alatt, hogy nem bírja a nyomást, s öngyilkos gondolatai voltak. Az elmeorvosi vizsgálat is ekkor történt, ám szerintem annak eredménye enyhítő körülmény – mondta dr. Fröhlich Krisztián, Lagzi Lajcsi ügyvédje, hozzátéve, hogy nem értenek egyet az indítvánnyal, a hét év letöltendő szabadságvesztés pedig véleménye szerint túlzó.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!