Pócs János fideszes országgyűlési képviselőnek is be kellett avatkoznia a hétvégén egy verekedésbe, ugyanis egy kétgyerekes családapát kis híján meglincseltek Jászapátiban. A képviselőt is megfenyegette az egyik őrizetbe vett, azt mondta neki, hogy "te leszel a következő". Pócs szerint a verekedő családnak el kell költöznie a városból, ha nem illeszkednek be.

Kommandósok védtek meg egy kétgyerekes családapát a bosszúra éhes szomszédoktól Jászapátiban. A konfliktus abból alakult ki, hogy a megvert apát zavarta a szemközti házban bömbölő zene. Pócs János a támadás hírére a helyszínre sietett, útközben maga riasztotta a rendőrséget, majd a helyszínen őt is megfenyegették Ezt elintézted, Pócs, te leszel a következő! - mondta neki az egyik bilincsbe vert verekedő.

Garantáltam a megvert apukának, hogy megvédjük a támadók bosszújától. Ennek hatására tett tanúvallomást – mondta a Blikknek Pócs János. Azt is megígértem, hogy a verekedő család vagy beilleszkedik, vagy elköltözik. A fenyegetéstől pedig nem ijedek meg – tette hozzá.

Pócs JánosForrás: Facebook/Pócs János

A Blikk megszólaltatta a megvert apát is, akinek letört három foga, az orra eltört, a szeme alatt hatalmas monokli keletkezett, a halántékán kalapácsütés nyoma. Felesége a beszélgetés közben az udvar végén mosta fel a vért.

Este hét óra előtt bementem a helyi rendőrségre, mert bömbölt a zene az utcánkban, megkérdeztem, tudnak-e segíteni. Azt a választ kaptam, hogy csak ketten vannak, nem tudnak semmit tenni – idézte fel a történteket a megvert férfi. Mire hazaértem, 30-40 ember jó hangulatban várt rám a házam előtt, csak épp nem hívta meg őket senki. Kirángattak az autóból, a kapuhoz vágtak, ütöttek, ahol értek, közben számonkérték rajtam, hogy miért mentem a rendőrségre, hiszen nekik Jászberénytől Szolnokig minden rendőr a barátjuk.

A támadók a kerítésen átugorva bejutottak a férfi udvarára. Rövid ideig tartó vita után az egyik támadó egy ütéssel földre küldte a gyanútlan férfit. Ez jel volt a többieknek: kalapáccsal, téglával, virágcseréppel ütötték a házigazdát, aki kúszva-mászva próbált menekülni.

A férfi családja a házban volt az incidens idején, de ők is látták, amikor az egyik támadó cseréppel leüti a családfőt.

A gyerekeket pszichológushoz vittük, ahol kiderült, szégyellik magukat a történtek miatt. Nem érezték biztonságban magukat, nem mertek éjszakára otthon maradni. Most komolyan: a rendőrséghez fordultunk segítségért, ahol elárultak minket. És még mi szégyelljük magunkat? Nekünk kell elmenekülni? Jámbor ember vagyok, soha senkivel nem volt vitám. Eldöntöttem, hogy inkább elköltözünk albérletbe. Több mint 13 éve lakunk ebben az utcában, de egyetlen szomszédom se jött segíteni. Az utcán állva nézték, hogy vajon agyonvertek-e. Hiába tettem feljelentést, a tettest egy napig se tartották bent, már hazaengedték – mesélte el a történteket a lapnak. 

A Blikk Pócs János jelenlétében felkereste a verekedő szomszédok családtagjait is, akik először csak az ügyvédjük jelenlétében akartak beszélni, de végül elzárkóztak a nyilatkozattól - írják.