Pályázatot hirdet a Médiaunió Alapítvány

család, maszk, koronavírus
Vágólapra másolva!
A Médiaunió Alapítvány szeretné összegyűjteni és bemutatni a koronavírus-járvány pozitív tanulságait, a családok összetartását, az emberek egymást segítő viselkedését, a társadalmi szolidaritást. A Médiaunió ezért pályázatot hirdet a legszebb, leghumánusabb történetek összegyűjtésére, amelyek közül néhányból kisfilmet is forgat.
Vágólapra másolva!

A világjárvány Magyarország lakosságának életét is átalakította, és sok családot ért veszteség. Sokan voltak azonban, akik példamutatásukkal és kitartásukkal a legnehezebb időszakban is erőt adtak családjuknak, szeretteiknek.

A Médiaunió Alapítvány arra vállalkozik, hogy összegyűjti az emberek pozitív családi történeteit és néhányukból kisfilmet forgat.

A Schmidt Mária, Csányi Sándor, Novák Péter, Rudolf Péter és Somody Imre alkotta Kuratórium a 2021-es kampánnyal szeretné elérni, hogy a lakosság felismerje, a koronavírus-járványnak pozitív hozadékai is voltak, mind az egyének életvitelében, mind a sorsközösséget vállaló családok körében. Sokan most értették meg a társadalmi kapcsolatok fontosságát, az idős emberek szükségleteit, az érintés fontosságát, a hétköznapi természetes dolgok, például egy családi ebéd jelentőségét.

Számomra is sokat jelentett a szerető családtagok jelenléte, közelsége, akik nagyon sokat segítettek a korlátozások nehéz időszakában

A karantén és a járvány nehezebb hónapjai alatt még inkább felértékelődött a család és a barátok szerepe.

A legjobb történeteket megfilmesítik Forrás: Shutterstock

A valódi történeteken alapuló kampány központi eleme egy pályázat, aminek keretében bárki beküldheti, ő milyen segítséget kapott a járvány hónapjaiban vagy milyen pozitív változásokat hozott az életébe ez a nehéz időszak.

„Olyan történeteket várunk, amelyek megmutatják a családok összetartását, az egymást segítő, pozitív emberi értékeket és áldozathozatalt – mondta Gerendai Károly, a Médiaunió elnökségi tagja.

Így lehetnek a járvány pozitív hatásai hosszú távon is maradandók.

A pályázatokat a Felemelőtörténetek.hu oldalon keresztül lehet elküldeni szöveges fájlok, fotók, videolinkek feltöltésével, illetve az oldalon található adatlap kitöltésével. A Médiaunió szeretné emellett bemutatni azokat a sikeres kezdeményezéseket és programokat, amelyek az elmúlt hónapokban segítették a közösségeket és a családokat.

A pályázatokat 2021. július 31-ig várja a Médiaunió.

A kiválasztott történetek alapján készített kisfilmeket ősszel sugározzák majd az országos és regionális televíziók.

A kampány első kisfilmje a Médiaunió YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán is megtekinthető.

Az idei társadalmi célú kampányt a MOL és az OTP Bank támogatja, szakértő partnerként

  • a Csodalámpa Alapítvány,
  • az Egyszülős Központ,
  • a Férfiak Klubja,
  • a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány,
  • az Igazgyöngy Alapítvány,
  • a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS),
  • a Magyar Máltai Szeretetszolgálat,
  • az Otthon Segítünk Alapítvány és
  • a Szülők Háza Alapítvány segíti.

A kampány kreatív és PR-feladatait az EsterCom kommunikációs ügynökség, a rendszeres médiaszemlét idén is az IMEDIA Kft., a médiatervezést az AdSol Media, a kisfilmek és hanganyagok szerkesztését a Post Edison vállalta.

A Médiaunió 2021-ben is pro bono felületeket kér tagjaitól és médiapartnereitől, a szakértők, illetve a tudományos élet képviselőinek segítségét társadalmi munkában kéri annak érdekében, hogy a lehető legsikeresebb, leghatékonyabb kampányt készíthesse.