Orbán Viktor: Köszönet és elismerés jár a gyógyszertári dolgozóknak

Pfizer-BioNTech, szállítmány
Miskolc, 2021. január 12. Kozma Ádám főgyógyszerész az újonnan érkezett Pfizer-BioNTech-vakcinákat pakolja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház intézeti gyógyszertárában 2021. január 12-én. Ezen a napon újabb vakcinaszállítmányok érkeztek Magyarországra. A Pfizer-BioNTech-vakcinából a negyedik szállítmány, összesen 81 tálca oltóanyag érkezett, amely 47 385 ember oltását teszi lehetővé. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Vajda János
Vágólapra másolva!
Az országos patikanap alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte a gyógyszerészeket, kiemelve helytállásukat a koronavírus-járvány elleni védekezés során - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke szerdán.
Vágólapra másolva!

A gyógyszerészeknek és gyógyszerész asszisztenseknek címzett írásában Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy

A kormányfő Magyarország minden polgára nevében kifejezte elismerését azért a helytállásért, amelyet a járvány legnehezebb hónapjai alatt nyújtottak a patikákban dolgozók.

- fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök levelében biztosította a gyógyszertári dolgozókat arról, hogy a kormány elkötelezett a lakossági gyógyszerellátás nemzeti érdekkörben tartásáért, valamint a gyógyszerészek szakmai és egzisztenciális önállóságának biztosításáért.

- zárta levelét Orbán Viktor.