A Köpönyeg.hu előrejelzése:

Csütörtök
A főváros észak-keleti kerületeiben élők közül sokan ébredtek hajnalban dörgésre és villámlásra, a szél azonban nem élénkült meg, csak futó zápor kísérte a jelenséget. Napközben a sok napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet. Késő délutántól főleg az Alföldön lehet zápor, zivatar. Néha megélénkül, azonban zivatarok környezetében viharossá fokozódik az északias szél. 24 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek
A délelőtti ragyogó napsütést követően délután magasra törnek a gomolyok, és szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. Marad az élénk északi szél, és a 26-27°C körüli csúcsérték.

Szombat
Napos, gomolyfelhős, kellemes nyári időre van kilátás. Esetleg északnyugaton lehet zápor, vagy zivatar. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Vasárnap
Hajnalban egy átvonuló hidegfront okozhat többfelé záporokat, zivatarokat, majd napközben már sok napsütés ígérkezik, és csak futó zápor lehet a gyorsan vonuló felhőzetből. 26 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfő
Szikrázó napsütés, szép nyári idő várható 25 fok körüli hőmérséklettel.