Gyurcsányné saját jelöltjeinek nevezte az ATV-ben a Jobbiknak azokat a jelöltjeit, akiket a DK elvileg csak " támogat". Ezzel valójában duplán is elszólta magát: egyrészt beismerte, hogy az egész baloldali előválasztási folyamat csak színjáték, másrészt azt is, hogy Jakab Péter a Gyurcsány Ferenc által leosztott szerepet játssza.

A DK-nak mind a 106 körzetben van jelöltje - állította Gyurcsányné megdöbbentő módon azután, hogy már több, mint 30 kötzetben lépett vissza egymás javára a DK és a Jobbik - sok helyen értelemszerűen Gyurcsányék jelöltjei. Vagyis egyértelmű, hogy a Jobbik már gyakorlatilag a DK szatellitpártja lett, Jakab Péter Gyurcsány utasításait hajtja végre. 

Akár azt is mondhatjuk, hogy a Jobbik gyakorlatilag beolvadt a DK-ba. 

Ahogy azt megírtuk, mára teljesen egyértelművé vált, hogy Jakab Péter a baloldalt irányító Gyurcsány Ferenc bábja lett. A két politikus közötti alá-fölé rendeltségi viszonyt jól mutatja, hogy a Jobbik elnöke nyíltan hízelgett a DK elnökének, egyszer azt is mondta, hogy jó irányba változik.  Ez is bizonyítja, hogy Gyurcsány Ferenc kézben tartja a dolgokat a baloldalon: természetesen nemcsak Karácsony Gergely, hanem Jakab Péter főnöke is.