Miután a Pesti TV riportere a nyelvvizsgája körüli bizonytalanságokról kérdezte Karácsony Gergelyt, többen is lökdösni kezdték az újságírót. Jól láthatóan a nyilvánosságra kerülő kellemetlen ügyek miatt egyre feszültebb a hazugságspirálban lévő főpolgármester, akit már biztonsági emberek vesznek körül. Az angolul nem tudó baloldali városvezető kampánya teljesen összeomlott.

"2008 és 2012 között hogyan lehetett Ön adjunktus a Corvinus Egyetemen?" - ezt a kérdést tette fel a Pesti TV munkatársa Karácsony Gergelynek, aki éppen csütörtöki kampányállomásának helyszínére sietett (nyilván nem volt főpolgármesterként semmilyen dolga, mondjuk a felelőtlen döntései miatt összeomlott közlekedéssel kapcsolatban -  a szerk.)

Bár a főpolgármester jól hallotta a felvetést, nem válaszolt, ehelyett kínos csendben sétálgatott a célpont felé. Vele szemben kísérője jóval aktívabbnak mutatkozott: a kérdést követően lökdösni kezdte a munkáját végző újságírót.

A riporter hiába kérte tőle, hogy hagyja ezt abba, a "testőr" nem tágított, és ezt követően is többször taszigálni kezdte a Pesti TV munkatársát. A helyszínre érve váratlanul megjelent (még) egy biztonsági ember, aki testével elállta a kérdező útját - annak ellenére, hogy az egész jelenet közterületen zajlott.

Az elmúlt hetek folyamatos botrányai jól láthatóan komoly hatással voltak Karácsony Gergelyre, aki egyre gyakrabban mutatkozik ingerültebbnek a nyilvánosság előtt. Tegnap például azt üzente a budapesti dugók miatt elégedetlenkedő autósoknak, hogy szálljanak ki az autójukból, és gyalogoljanak. Miután több sajtótermék is foglalkozott kijelentésével, Karácsony (pontosabban a helyette facebookozó Gál J. Zoltán) szokatlanul ingerült posztot tett közzé csütörtökön.  

Vesszőfutása májusban kezdődött, amikor kiderült, hogy tolmács segítségével adott interjút az Economistnak. Bár ezek után teljesen egyértelmű volt, hogy nem beszél angolul, több alkalommal is megpróbálta bebizonyítani ennek az ellenkezőjét. Legfontosabb állítása az volt, hogy államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványa van a nemzetközi politikában általánosan használt nyelvből, gyorsan kiderült, ez nem igaz.

A lektorátusi nyelvvizsga ugyanis nem feleltethető meg az előbb említett típusnak. Karácsony nem adta fel, és újra mentegetni kezdte magát. Tegnapelőtti közösségi médiás posztjában úgy fogalmazott, hogy "a nyelvvizsgám után kutató lakájsajtónak pedig hadd segítsek egy dátummal: 2000. május 29." Csakhogy ez a közzétett dátum információnk szerint a lektorátusi nyelvvizsgájának az időpontja, azaz a főpolgármester ismét hazudott.

Egyébként az Oktatási Hivatal vizsgálatot indított az ügyben, mivel kérdéseket vet fel, hogy állami nyelvvizsga hiányában hogyan vállalhatott 2004 és 2008 között tanársegédi, majd 2008 és 2012 között adjunktusi állást a Budapesti Corvinus Egyetemen. Az államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvány megléte ugyanis az egyetemi szabályzat szerint feltétele volt az említett munkakörök betöltésének. Erre próbált rákérdezni a Pesti TV riportere, akit lökdösni kezdtek a baloldali politikus emberei.