Karácsony Gergely egy baloldali agytröszt konferenciáján szólalt fel pénteken. A baloldali főpolgármesterrel készült beszélgetés előre fel volt véve, de ennek ellenére sem sikerült angolul megszólalnia, sőt, még köszönni sem sikerült a moderátornak. Karácsony ismét bebizonyította, hogy egy szót sem tud angolul, tehát nyelvvizsgája sem lehet. 

Karácsony Gergely egy baloldali agytröszt által szervezett konferencián szólalt fel pénteken délután. A konferencia témája az volt, hogy a nagyvárosok milyen progresszív válaszokat adtak a koronavírus-válságra, és hogyan kezelik napjaink kihívásait.

Karácsony még köszönni sem tudott angolul

A konferencia felvett beszélgetéseket tartalmazott, nem élőben volt, csupán leadták a videókat. Karácsony a bemutatását követően még válaszolni sem tudott a moderátornak,

sem angol, sem magyar nyelven, csak intett a kezével a beszélgetés vezetőjének. A baloldali főpolgármester még köszönni sem tudott angolul, rögtön magyarul kezdett beszélni az angol nyelvű panelbeszélgetésen. Karácsonyt a szervezők lehalkították, és ezt követően egy angol nyelvű tolmács fordította le a magyar szövegét.

Karácsony Gergely még köszönni sem tudott angolul egy nemzetközi konferenciánForrás: MTI/Balogh Zoltán

Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsony nyelvtudásának hiánya hetek óta meghatározza a közbeszédet. Májusban, az Economistnak adott interjúját követően kiderült, hogy nem tud angolul, illetve a nemzetközi sajtószereplésein és megbeszélésein tolmácsot használ. Mivel a magas pozícióra törő politikusnak kifejezetten kellemetlen a téma, ezért többször is megpróbálta megmagyarázni a nyilvánosság előtt, miért nem beszél a magyaron kívül más nyelven.Erre több kísérletet is tett, de mind közül a legfontosabb az az állítása volt, hogy középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. 

Május 10-ei magyarázkodó Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy évekkel korábban középfokú nyelvvizsgát szerzett angolból. Csakhogy pillanatokon belül kiderült, állításával ellentétben sosem volt államilag elismert nyelvvizsgája - legalábbis a sajtó egy része erről cikkezett.

Folyamatos hazugságspirál

Karácsony nem adta fel - a hazugságspirál természetrajzához hozzátartozik, hogy a hazudozó egyre mélyebbre zuhan benne -, és megint mentegetni kezdte magát. A hét elején egy közösségi médiás posztjában úgy fogalmazott, hogy "a nyelvvizsgám után kutató lakájsajtónak pedig hadd segítsek egy dátummal: 2000. május 29."

Magyarán a főpolgármester a fenti időpontot jelölte meg, mint azt a napot, amikor letette a nyelvvizsgát. Csakhogy az Origo információi szerint

A KÖZZÉTETT DÁTUM A LEKTORÁTUSI NYELVVIZSGÁJÁNAK AZ IDŐPONTJA, AZAZ KARÁCSONY ISMÉT HAZUDOTT.

Arról pedig többször is cikkeztünk, hogy a lektorátusi nyelvvizsga nem feleltethető meg az államilag elismert nyelvvizsgának, ugyanis az az alapfoknak felel meg. Többször kiderült egyébként, hogy a baloldali főpolgármester egy egyszerű mondatot sem ért meg angolul.

A mostani konferencián való szereplése is világosan megmutatta, hogy Karácsony nem tud egy szót sem angolul, tehát nyelvvizsgája sem lehet.