Újabb könnyítéseket jelentett be az Operatív Törzs

koronavírus korona vírus járvány fertőzés betegség Budapest nyitás feloldás
Vágólapra másolva!
Már hat szomszédos országgal van kölcsönös vagy egyoldalú beutazási egyezség. Véget érnek a rendszeres tájékoztatók, mert lezárult a harmadik hullám, ám ősszel újabb járványhullám érkezhet - derült ki az Operatív Törzs pénteki, egyelőre utolsó tájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Kiss Róbert elmondta, hogy mostantól lehet falunapot szervezni. A falunapon életkorra való tekintet nélkül 1500 fő lehet, és koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet rajta.

Kiss Róbert közölte, hogy Magyarországra be lehet lépni védettségi igazolvánnyal és elismert külföldi védettségi igazolással. Albániával, Marokkóval és Ukrajnával bővült a lista, így már 16 országgal van kölcsönös megállapodás.

Újabb könnyítéseket jelentett be az Operatív Törzs Fotó: Csudai Sándor - Origo

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője arról beszélt, hogy az oltási program folyamatosan zajlik. Sikerült letörni a harmadik hullámot, és ezt alátámasztja a szennyvízben mért víruskoncentráció értéke. A vírus ennek ellenére nem tűnt el - tette hozzá. Galgóczi Ágnes szólt arról is, hogy a brit vírusvariáns okozta a harmadik hullámot, de más variánsok is sok hullámot indítottak.

A magyar lakosság 54,5 százaléka átoltott - tette hozzá.

Galgóczi Ágnes közölte, hogy levelet kaptak a háziorvosok, hogy buzdítsák az oltásra azokat, akik eddig nem tették azt meg. Megkezdődött a 12-15 évesek oltása, a szülők regisztrálhatnak a gyermekek adataival. A regisztráció néhány napos átfutás után élessé válik, és ezt követően lehet időpontot foglalni.

Ez a korosztály Pfizer-vakcinát kap.

Kiss Róbert bejelentette, hogy megszűnik az Operatív Törzs tájékoztatója. Csak hétköznap közölnek majd adatokat a járványról és az oltási helyzetről, mivel a harmadik hullám lezárult.