Majdnem halálra szúrta élettársát egy férfi Budapesten. Azért támadt rá a nőre, mert az feljelentette őt, hogy lopott. A nő csak azért maradhatott életben, mert még időben kórházba került. Igaz a mentősöket nem a támadó, hanem a gondnok írta.

A férfi és a nő egy XIII. kerületi lakásban éltek. Rendszeresen veszekedetek, a férfi többször meg is verte élettársát. Ezért többször eljárás is indult ellene.

A nő októberben bejelentést tett a rendőrségen amiatt, hogy élettársa egy XIII. kerületi építkezésen ellopta az egyik ott dolgozó táskáját, amelyet ezután otthon a mosógépben rejtett el. A rendőrök meg is találták a táskát, és eljárást indítottak a férfi ellen.
A férfi este számon kérte élettársát, hogy miért szólt a rendőröknek. Szidni kezdte, aztán felkapott egy kést, és hason szúrta.A szúrás után a sebre kötszert rakott, azzal próbálta a vérzést csillapítani, de ennek nem volt eredménye. Mentőt azonban a nő kérése ellenére sem hívott.

Végül a szomszédból érkezett segítség, a gondnok hívta a rendőröket és a mentőket.
A férfi közben próbálta a támadás nyomait eltüntetni, felmosott, rendet tett, aztán a kést az egyik közeli kukába dobta. Ezután visszament volna a lakásba, de kiérkező rendőrök még az utcán elfogták.

A nőt életveszélyes állapotban vitték kórházba, a férfit életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják.