Jogszerű a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) működésének alapítványi formába történő átalakítása, modellváltása az Alkotmánybíróság szerint is. 

Azt írják a színház honlapján, hogy az Alkotmánybíróság elutasította a felsőoktatási intézmények alapítványi formába történő átalakításáról szóló törvény alkotmányellenességének kimondásáról szóló, a Fővárosi Törvényszék által benyújtott beadványokat.

Az SZFE és fenntartója, a Színház- és Filmművészetért Alapítvány működésének jogi alapjai az alkotmánybírósági döntés értelmében jogszerűek és alkotmányosak, pontosan úgy, ahogyan ezt az alapítvány és az egyetem vezetői mindig is állították. 

A hazai filmes és színházi képzés minőségének növelését célzó, az alapítványi formát bevezető törvény alkotmányosságának kimondása megerősíti és igazolja az egyetem és fenntartó alapítványa eddigi munkáját.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetének helyet adó épület, a Duna TV egykori székháza 2021 januárjábanForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Azt írják, hogy céljaink változatlanok: a magyar és egyetemes színház- és filmművészet legszebb hagyományaira építő, modern, sokszínű és magas szakmai színvonalú egyetem kialakítása.