A budapestiek egyelőre nem értik Karácsony legújabb, az eddigieknél is abszurdabb ötletét. A baloldali főpolgármester ezúttal az ikonikus virágágyás helyére festetett kerékpársávot, amely életveszélyes is lehet – hívja fel rá a figyelmet a Ripost.

Miután hetekig nézhették a budapestiek, ahogy a Lánchídon ásítoznak a munkások, Karácsony Gergely a héten leaszfaltoztatta a Clark Ádám tér ikonikus virágágyását, majd megtörtént az elképzelhetetlen: biciklisáv került a körforgalomba. 

Biciklisáv a körforgalombanFotó: Csudai Sándor - Origo

A jelenleg látottak szerint a kerékpárosok a Fő utcából érkeznének meg a „virágágyásba", az ő sávjuk a belső körbe került, ahol kerékpáros és autós együtt haladhat majd. Eddig is elvoltam kerékpársávok nélkül  – mondta a Ripostnak nyilatkozó egyik kerékpáros.

Ahogy Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára fogalmazott, Karácsony „ötletszerűen" locsolja a sárga festéket a fővárosban, ami nemcsak dugókat okoz, hanem veszélyes is. 

A főváros legújabb, Clark Ádám téri kerékpársávja is éppen ilyen: baleset- és életveszélyes.  Karácsony, bár azzal indokolta a virágágyás leaszfaltozását, hogy „átmenetileg bevonják a területet a forgalomba, hogy enyhítsék az autósok kellemetlenségeit", ennek éppen az ellenkezőjét csinálja: beereszti a bicikliseket egy olyan helyen az autósok közé, ahol eleve torlódásokra lehet majd számítani, közvetlenül a kerékpársáv mellett munkagépek fognak dolgozni, és nekik abszolút az autósok között kell majd tekerniük, egy számukra ismeretlen útvonalon, hiszen eddig nem létezett ez a kerékpársáv.

Egy, a Clark Ádám tér felett lakó pár a Ripost munkatársainak azt mondta, hogy ők a lakásukból éppen rálátnak az egykori virágágyásra. Természetesen az is hiányzik nekik, de azt is hozzáfűzték, hogy a fentről látottak alapján életveszélyes az újonnan kialakított kerékpársáv.

Karácsony „újítása", az ikonikus virágágyás leaszfaltozása és a biciklisáv a körforgalomban egyelőre kiverte a budapestieknél a biztosítékot.