Kezdődik a két eltűnt villanyszerelő meggyilkolásával vádolt férfi pere

Mácsik Zoltán, Orlik Vilmos
Vágólapra másolva!
Mácsik Zoltán és Orlik István három éve tűnt el, mindketten villanyszerelők voltak, Mácsiknak jelentős összeggel tartozott a vádlott, aki mindent tagad. Az ellene szól, hogy vele találkozott utoljára a két eltűnt ember.
Vágólapra másolva!

Hétfőn lesz a két eltűnt villanyszerelő megölésével vádolt É. Imre büntetőperének első napja - írja a Blikk.

Három évvel ezelőtt, húsvétkor a mosonmagyaróvári Mácsik Zoltán nyomtalanul eltűnt. Reggel megcsókolta feleségét, és megnyugtatta, hogy egy órán belül otthon lesz, de soha többé nem ért haza.

Az abdai benzinkútnál találkozott volt munkatársával, É. Imrével, aki több millió forinttal tartozott neki.

A vállalkozó megígérte Zoltánnak, hogy megadja tartozását, csak jöjjön el a töltőállomásra. A kényszerű randevút kamera is rögzítette, de azt, hogy utána mi történt, senki nem tudja. Zoltán eltűnt, É. Imrét pedig pár napra rá elkapták a rendőrök. A férfi 16 hónapig letartóztatásban volt.

Mácsik Zoltán és Orlik Vilmos három éve tűnt el Forrás: police.hu

Az ellene zajló nyomozás alatt kiderült, hogy egy másik villanyszerelő, Orlik Vilmos halálához is köze lehet. Ő is kísértetiesen hasonló módon tűnt el, három évvel korábban.

Életében utoljára ő is É.-vel találkozott.

A jelenleg házi őrizetben lévő vádlott tagadja mindkét bűncselekmény elkövetését, noha korábbi cellatársa azt vallotta, neki minden részletet elmesélt a férfi - írta a lap.