Akár ki is utasíthatják Németországból a VfB Stuttgart kongói labdarúgóját, Silas Katompa Mvumpát. A csatár az utóbbi két évet Silas Wamangituka néven játszotta végig a Bundesligában. A játékos hamisan adta meg a nevét és az életkorát is, amiért visszavonhatják a tartózkodási engedélyét, sőt akár ki is utasíthatják az országból a csalás miatt - írja a Ripost

Azt írja a lap, hogy a Bundesliga eredményeire visszamenőleg valószínűleg nem lesz befolyással a félrevezetés. Az viszont könnyen előfordulhat, hogy Silast jelentős eltiltással sújtják, sőt Philipp Pruy jogi szakértő szerint visszavonhatják a tartózkodásai engedélyét, és legrosszabb esetben kiutasíthatják az országból a csalás miatt.  A stuttgarti klub ugyanakkor abban bízik, hogy a légiós megússza pénzbüntetéssel.

Silas Katompa Mvumpa 17 évesen került Franciaországba egy ötödosztályú kiscsapathoz, majd a másodosztályú Paris FC-től 2019-ben vette meg a Stuttgart. Jelentős érdemei voltak abban, hogy a csapat feljutott az első osztályba, majd az idei évben a csapat a 9. helyen végzett, ő pedig 10. lett a góllövőlistán. Csak hát nem az eredeti nevével, sem életkorával. 

A francia L'Équipe már 2019 végén írt a stikliről: eszerint két éve semmi nyoma a futballban a korábbi kongói ifiválogatott Silas Katompa Mvumpának, aki a megszólalásig hasonlít Wamangitukára. Korábbi kongói klubja elnöke szerint utóbbi egyszerűen elszökött, nyoma veszett.

Bár most már kiderült az igazság, az Instagramon még az utóbbi években használt, hamis nevén fut a hivatalos oldala - írja a Ripost. 

A focista a napokban vallotta be a nevét, korát és korábbi klubjai listáját is érintő csalást.  Elmondása szerint korábbi „emberkereskedő" játékosügynökének áldozata, aki európai próbajátékai során addig machinált, hogy teljesen kiszolgáltatottá tette a tinit, és az otthon maradt családját is érintő zsarolással, pszichikai fenyegetéssel rábeszélte a piszkos trükkre.

A német szövetség döntése értelmében három hónapra eltiltották a focistát - írja a lap.