Magára hagyta újszülött csecsemőjét egy lány, a kisbaba meghalt

Vágólapra másolva!
Egy fiatal lány teherbe esett, amit eltitkolt a családja elől. Ahogy a férfinak is hazudott, akitől teherbe esett. Egyedül szülte meg a csecsemőt, majd a földhöz vágta. Ezek után magára hagyta, ami miatt az újszülött másnap a kórházban meghalt.
Vágólapra másolva!

A lány a vád szerint 2019 nyarán ismerkedett meg egy férfival, akivel szexelt is, de ezt a környezetükben nem vállalták fel. A lány szülei a következő év tavaszáig nem is tudtak a kapcsolatról. Ritkán találkoztak egymással, telefonon és a közösségi oldalakon tartották egymással kapcsolatot.

Szex közben nem védekeztek, ami miatt a lány nagyjából 2019 augusztusában terhes lett.

Ezt titkolta a családja elől, akik nem is vették észre. A férfinak elmondta, aki azonban kételkedett benne. A lány nem ment orvoshoz, azonban a férfit alkalmanként arról tájékoztatta, hogy kap ellátást. Hogy ezt bizonyítsa, ultrahangképet és a várandós gondozási kiskönyvből részletet küldött neki. Azt is mondta, hogy a magzat fiú.

Tavaly májusban azt üzente a férfinak, hogy indul a kórházba, majd később azt írta neki, hogy a baba elment, lány volt és nem volt egészséges. Még ugyanezen a napon, délután elindult a szülés, a lány egyedül volt otthon.

Elfolyt a magzatvize, kiment az udvarra, és az ott lévő autóra támaszkodva megszülte egy 51 centis, 3000 grammos kislányt. A csecsemő a földre esett, a lány a köldökzsinórt egy, az autóban talált ollóval vágta el. Az újszülöttet egy ruhába csavarta, majd a fészerben a földre dobta.

Ezek után bement a házba és lefürdött.

Később visszament a babához, aki még élt. Bevitte a házba és letette az egyik ágyra, de nem látta el. A csecsemőt a lány anyja találta meg, aki azonnal intézkedett, így kórházba került. Az újszülött életveszélyes állapotban volt, az orvosi kezelés ellenére másnap meghalt.

A csecsemő az ellátatlanság miatt halt meg, ha kórházban születik, vagy gyorsabban segítséget kap, akkor életben marad.

Az ügyben ma tartottak előkészítő ülést a bíróságon, ahol a lány csak részben tett beismerő vallomást. Azt tagadta, hogy ledobta volna a csecsemőt. Elmondása szerint, amikor a csecsemőt később bevitte a lakásba, megfürdette, felöltöztette és megetette.