Hamisan vádoltak meg egy férfit a lúgos orvos ügyében

2018.02.22. Lúgos orvos tárgyalás kúria renner erika bene krisztián Lúgos orvos tárgyalás Renner Erika
lúgos orvos per
Vágólapra másolva!
A lúgos orvosként híressé vált B. Krisztiánt tavaly ítélte el a Kúria. Hét év után született  jogerős döntés, maga a támadás még 2013-ban történt. A férfi akkor féltékenységből rátámadt a szeretőjére, aki elhagyta, és lúggal öntötte le a nő nemi szervét. Csakhogy ezzel még mindig nem varrtak el minden szálat, korábban ugyanis hamis tanúzás miatt emeltek vádat egy másik férfi ellen, aki azt állította, hogy a megtámadott nő, Renner Erika későbbi kísérője, fel akarta őt bérelni arra, hogy öntse le maró anyaggal a nőt. Az ügyben most előkészítő ülést tartottak.     
Vágólapra másolva!

A férfi 2017 májusában a „lúgos támadás" ügyében nyilatkozatot küldött az orvost, B. Krisztiánt védő ügyvédnek, amiben azt állította, hogy még 2012-ben, mielőtt börtönbe került volna

egy ismeretlen férfi odament hozzá az egyik III. kerületi buszvégállomáson. Azzal akarta megbízni őt, hogy öntsön egy nő arcára és nemi szervére maró folyadékot. Ezek után képet is mutatott a nőről, aki Renner Erika volt.

Renner Erika egy 2018-as tárgyaláson Forrás: Csudai Sándor - Origo

A férfi azt is állította, hogy a híradásokból később felismerte a megbízót is, aki a nő kísérője volt.

Valójában azonban a nő és a kísérője csak azok után ismerkedtek meg egymással, hogy a férfi börtönbe került. A kísérő nem találkozott a férfival a leírt időpontban, így nem is bízta meg semmivel.

Az ügyészség vádat emelt a férfi ellen, mivel hamisan vádolta meg a kísérőt maradandó fogyatékosságot okozó, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés előkészülete miatt. Az ügyben ma előkészítő ülést tartottak a bíróságon. Az ügyészség szóvivője, Rab Ferenc az Orgónak elmondta, hogy

B. Krisztián, a lúgos orvos a tárgyalóteremben Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ahogy azt korábban megírtuk, a lúgos orvosként megismert B. Krisztián 2013-ban elment volt szeretőjének, Renner Erikának a lakására, ott

megkötözte a nőt, altatót és nyugtatót adott be neki, majd levetkőztette és maró anyagot öntött a nemi szervére.

Ettől a nőnek másod- és harmadfokú égési sérülései lettek, ami életveszélyt okozott. A sérülések több korrekciós műtét után is maradandóak.

A lúgos orvost végül tavaly sikerült jogerősen elítélni, akkor a kúria fenntartotta a harmadfokon kiszabott 11 éves szabadságvesztését.