A férfi összeveszett az ismerősével, majd később emiatt odament az otthonához, majd egy molotov-koktélt dobott be az egyik szobába. A tűz egyből bealudt, csak ennek köszönhető, hogy nem sérült meg senki.

A férfi korábban többször is járt az ismerőse otthonában. 2018 májusában összevesztek valamin, ami miatt a férfi az esti órákban elment az ismerőse házához. Bement a fészerbe, és az ott talált műanyag palacka benzint öntött, majd molotov-koktélt csinált belőle. Ezek utána a ház egyik utcafronti ablakát betörte egy kővel, majd bedobta a molotov-koktélt. Amikor a palack becsapódott a tűz bealudt, így nem gyulladt ki a ház, ahol bent volt a férfi anyja és a testvére is.

Az ismerős ezek után kiment az utcára, ahol számon kérte a férfit, aki erre azzal fenyegette meg, hogy Most megdöglesz, rátok gyújtom a házat!"

A bíróság a férfit különös kegyetlenséggel, több ember ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt 8 év börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyészségnek, a férfinak és a védőjének is 3 napja van fellebbezni.