Gyurákovics Andrea ferencvárosi önkormányzati képviselő, a Fidesz frakcióvezetője a kerületi helyzetről, a Fudan egyetemről beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

A kormány döntése szerint június 15-e után már újból lehet testületi üléseket tartani, mint megjegyezte, már nagyon várják ezt, hogy a pandémia alatt felgyülemlett sok-sok kérdésükre választ kapjanak a polgármestertől, de válaszokat várnak a veszélyhelyzet ideje alatt meghozott döntésekkel kapcsolatban is. Hozzátette, az első testületi ülés érdekes és igen hosszú is lesz.

Gyurákovics Andrea példaként hozta fel a Fudan egyetem kapcsán megtett polgármesteri lépéseket, amelyekről azt mondta, olybá tűnik, ezek nem találkoznak a képviselőtestület szándékaival, hiszen a megjelenésein egyetlen kerületi képviselő sem jelent meg eddig. Véleménye szerint, beszédes, hogy egyetlen koalíciós politikus sem volt mellette. Az, hogy az ellenzéki Fidesz frakciót nem tájékoztatta, az szinte megszokott, a pandémia alatt minden alkalommal ez történt. Pedig – tette hozzá, a Fudan egyetem ügye olyan fajsúlyú, hogy illett volna kikérnie az önkormányzati képviselők véleményét, ez egy polgármester feladata. Minden véleményt meg kell hallgatni, hiszen a képviselőtestület a legfőbb döntéshozó szerv.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.