A magyarság hagyományai, legendái, történelme és ősi motívumai egymásra rakódtak, és sok gyökérből táplálkozva létrehoztak egy egészen különleges egyedi, semmihez nem hasonlítható, jellegzetesen magyar életszemléletet és életérzést kifejező kulturális értéket - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, állami kitüntetések átadásán.

Kásler Miklós a Pesti Vigadóban, a március 15. alkalmából odaítélt kitüntetések átadásán úgy fogalmazott, hogy 1848. március 15-ével eljött az a pillanat, amikor törvényesen és alkotmányosan lemondhatott egy kivételezett társadalmi réteg - ritkaságként a történelemben - saját lehetőségeinek egy részéről és megosztotta mindenkivel. Így alakult meg akkor békésen a magyar nemzet - fogalmazott.

Kásler Miklós szerint a magyarság egyedi életszemléletet kifejező kulturális értéket hozott létreForrás: MTI/Soós Lajos

A miniszter a magyar nemzet és a kormány nevében köszönetet mondott a kitüntetetteknek a munkájukért, kiemelve, hogy a díjazottak a mostani korok példaképei.

Kásler Miklós és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat, Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetéseket, Magyarország Érdemes Művésze, Magyarország Kiváló Művésze, Magyarország Babérkoszorúja kitüntetéseket adott át.