Maró spray-vel fújták le a gazdag cégvezetőt, megverték, és 33 millió forintot raboltak el tőle

33 millió forintos rablást derítettek fel a fővárosi nyomozók, BRFK sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Egy négyfős banda kirabolt egy férfit Budapesten, amikor az munkába indult. Ketten támadták meg, összeverték, majd nagyjából 33 millió forintot raboltak el tőle. Azért volt nála ennyi pénz, mert ki akarta fizetni az alkalmazottait. Az esettel kapcsolatban a rendőrség sajtótájékoztatót tartott, dr. Dócs András ezredes ismertette a nyomozás részleteit.
Vágólapra másolva!

A budapesti cég vezetője tavaly novemberben, reggel indult munkába az I. kerületi otthonából.

Nála volt egy műanyag rekesz, amiben benne voltak az értékei, valamint az alkalmazottai fizetése.

Amikor leért a bejárathoz, és be akarta maga mögött csukni a társasház ajtaját, a rekeszt letette a földre. Ekkor két símaszkos férfi rátámadt, megpróbálták megszerezni a rekeszt. Verekedni kezdtek, közben a rekesz széttört, és minden, ami benne volt, szétszóródott a földön.

Amint ez megtörtént, a támadók egy maró spray-vel lefújták, majd egyikük a földre vitte, és ott verte tovább.

dr. Dócs András ezredes Fotó: Polyák Attila - Origo

Közben a társa összeszedte a pénzt és az értékeket a földről, és elmenekült. Később a társa összeszedte a maradékot, majd ő is elfutott.

Az ügyvezető üldözőbe vette őket, de nem sikerült utolérnie őket. Egy gyalogos hívta a rendőröket, miután hallotta ordibálni a férfit, valamint látta a menekülő támadókat.

A kirabolt férfi visszament a házához, és ott észrevette, hogy két borítékot elszórtak a támadók, amikben összesen 9 millió forint volt.

A rendőrök nem tudták a helyszín közelében elfogni a rablókat, és mivel kevés nyom volt a helyszínen, hosszú lett a nyomozás. Végül egy teherautó hozott áttörés. A támadáshoz ugyanis autót béreltek, így sikerült megtalálniuk őket. Az adatokból kiderült, hogy a teherautót a rablás előtt a helyszín közelében leállították, és ott is maradt.

Az azt megelőző napon pedig egy Fejér megyei településen parkolt 2 órát, a cég másik ügyvezetőjének otthona közelében. A rablók nála is terepszemlét tartottak.

Kiderült, hogy végig a bérlő vezette a teherautót, de vele mozgott a saját autója is, amit valaki más vezetett. Ez a BMW vette fel a támadókat, majd ezzel vitték vissza őket a hajnali órákban.

Ketten mentek be a lakásba kirabolni a férfit, egyikük átült az előzőleg otthagyott teherautóba, a negyedik pedig a BMW-t vezette.

Június 1-jén a banda tagjai közül két embert Győrben, egyet pedig Monoron fogtak el. A házkutatások közben lefoglaltak telefonokat és navigációs rendszereket, valamint több maróhatású spray-t. Az egyiküknél fegyvert is találtak, igaz, az nem volt éles.

Összesen 33,5 millió forintot raboltak. Az ebből vásárolhatott tárgyakat lefoglalták a rendőrök, például motort, autóverseny-szimulátort, egy konzolt, de a rendőrök találtak náluk nagy címletű eurókat is.

Forrás: Police.hu

Két férfi nem tett vallomást, egy igen, a negyedik társukat még keresi a rendőrség. Csoportosan elkövetett rablás miatt indítottak ellenük eljárást.