Felújítják a villamosvágányokat a Nagyenyed utcában, ezért szerdától augusztus 9-éig az 59-es és az 59A villamos nem közlekedik. A Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér (Gazdagréti tér) között az 59-es pótlóbusszal lehet utazni - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-t.

A BKK közleménye szerint a felújítás miatt egyirányúsítják a Nagyenyed utcát a Déli pályaudvar felé. A munkaterület mellett egy forgalmi sáv járható az érintett szakaszon. Az Istenhegyi út felől érkezők nem érik el közvetlenül a Nagyenyed utcát: a Böszörményi útra jobbra kanyarodva, a villamosperont megkerülve visszafordulva lehet onnan jobbra behajtani a Nagyenyed utcába.   

Szerdától elújítják az 59 és az 59A villamos vágányait (illusztráció).Forrás: MTI/Jászai Csaba

A Széll Kálmán tér felől az Istenhegyi út a Kék Golyó utcán keresztül vagy az Alkotás utca-Királyhágó utca-Királyhágó tér-Orbánhegyi út útvonalon érhető el.Az Alkotás utcában a BAH csomópont felé a Nagyenyed utcánál sávelhúzásra kell számítani - írták.

A közúti forgalomkorlátozások a környéken közlekedő buszokat is érintik: a Nagyenyed utca egyirányúsítása miatt az Istenhegyi út-Kék Golyó utca csomópontot a hegyvidék felé közlekedő autóbuszok nem érintik. Ennek megközelítése a belváros felől az Alkotás utcai Nagyenyed utca megállóhelyektől (17-es és 61-es villamos, valamint 102-es autóbusz és 59-es pótlóbusz) gyalogosan, illetve a Királyhágó téren átszállva a Széll Kálmán tér felé közlekedő 102-es autóbuszra vagy 59-es pótlóbuszra lehetséges.

A BKK közölte: a 21-es és 21A autóbuszok a Déli pályaudvar és a Szent Orbán tér, illetve a Kék Golyó utca és a Déli pályaudvar között mindkét irányban módosított útvonalon közlekednek.

IllusztrációFotó: Mudra László - Origo

A Normafa felé a Kék Golyó utcai csomópontot nem érintve az Alkotás utca-Királyhágó utca-Orbánhegyi út útvonalon közlekednek, a Királyhágó téren, a Galántai utcánál és a Szent Orbán téren a 212-es autóbusz megállóiban állnak meg. A Széll Kálmán tér felé nem marad ki megállójuk, viszont megállnak a Királyhágó téren és a Márvány utca-Alkotás utca csomópontban.
A 39-es autóbusz a Batthyány tér felé a Kék Golyó utca és a Déli pályaudvar között módosított útvonalon jár, a 21-es és 21A buszokkal megegyező útvonalon.A 102-es és a 990-es autóbuszok a Szendrő utca, illetve a Normafa felé, valamint az 59-es pótlóbusz a Gazdagréti tér felé módosított útvonalon közlekednek a Déli pályaudvar és a Királyhágó tér között, a Kék Golyó utcai csomópontot nem érintve az Alkotás utca-Királyhágó utca útvonalon, és megállnak az Alkotás utcában a Nagyenyed utca pótlóbusz-megállóhelynél és a 105-ös autóbusz Királyhágó utca megállóhelyén - olvasható a BKK közleményében.