Hárman vertek majdnem halálra egy férfit Ócsán

Vágólapra másolva!
Egy férfi és kit fiú részegen brutálisan megvertek egy hajléktalant Ócsán, a vasútállomáson. A hajléktalannak életveszélyes sérülései lettek.
Vágólapra másolva!

A férfi és a két fiú ugyanazon az ócsai munkahelyen dolgozott, és ugyanazon a munkásszállón laktak. 2019 novemberében, az egyik este együtt indultak el a munkahelyükről a szállóra, majd egy dohányboltba mentek ahol alkoholt és cigit vettek.

Az italozást már a dohánybolt előtt elkezdték, majd egy kocsmában folytatták.

Zárás után elindultak a vasútállomásra, útközben egy hordozható hangfallal, nagy hangerővel játszottak zenét, miközben tovább italozva hangoskodtak.

A vasútállomás várótermében észrevették a hajléktalant, akit korábbról ismertek. Ekkor körülállták a hajléktalant, majd minden ok nélkül megverték.

Miután végeztek, a zenét tovább hallgatva visszaindultak a szállóra.

Másnap a hajléktalan sérüléseit az egyik ismerőse vette észre, aki azt javasolta neki, hogy menjen el egy orvoshoz. Miután ezt megtette, kórházba vitték és a koponyasérülése miatt azonnal életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A hajléktalan férfinak a verés miatt maradandó szellemi károsodása lett, az életét csak az időben megkapott orvosi ellátás mentette meg.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a támadók ellen. 6 év 6 hónapra, 4 év 3 hónapra, és 3 év 6 hónapra ítélték a támadókat.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a támadók és védőik pedig enyhítésért vagy felmentésért fellebbeztek - írja a Bíróság.hu.