VV Fanni-ügy: már az első kihallgatásán közölték a barátnőjével, hogy a lány valószínűleg nem él

VV Fanni
Az utolsó VV Fanniról készült fotó. Novozánszki Fannit tavaly november óta nem találják, a megölésével B. Lászlót gyanúsítják.
Vágólapra másolva!
Tanú meghallgatásokkal folytatódott a három és fél éve eltűnt VV Fanni tárgyalása, a nő legjobb barátnőjét, B. Erikát és egy ismerősét, S. Fannit hallgatták meg. Előbbiről a gyilkossági-ügyként kezelt eljárás egyetlen vádlottja azt mondta, hogy az ő kérésére nem hívott mentőt VV Fannihoz amikor megtalálta, hanem odaadták a lányt „problémamegoldó" embereknek. Az is kiderült, hogy a nő, aki korábban azt állította, hogy VV Fanni az eltűnése után fodrásznál volt, miért nem tett eddig vallomást. 
Vágólapra másolva!

A gyilkossággal vádolt B. László az eddigiekhez hasonlóan sötét zakóban és egy fekete csíkos ingben jelent meg.

Először Novozánszki Fanni egyik barátnőjét, S. Fannit hallgatta meg a bíróság, aki bevallása szerint nem ismerte B. Lászlót, kizárólag telefonon beszéltek párszor munka miatt, mert akkor nem volt állása.

Azonban gyorsan közölte vele, hogy nem érdekli a munka amit ajánlott, ezért nem beszéltek többet. B. Erika adta meg Lászlónak a telefonszámát.

B. Erika és S. Fanni a bíróságon Forrás: Origo

Novozánszki Fannit is csak hallomásból ismerte, de azt tudta, hogy B. Erikával nagyon jóban voltak. Azzal is tisztában volt, hogy Fanni prostituáltként dolgozott.

Ő konkréten B. Erikától tudta meg, hogy Fanni eltűnt, mert a nő aggódott, amiért a barátnője nem ír neki vissza és nem veszi fel telefont, és már arra készült, hogy bejelentést tegyen a rendőrségen.

B. Lászlóról még annyit mondott el, hogy VV Fanni eltűnése után őt is felhívta a férfi, de nem kérdezte meg tőle, hogy B. Erika bent van-e még a rendőrségen.

Ehhez képest egy korábbi vallomásában azt állította, hogy B. László megkérdezte tőle, hogy Erika bent van-e még a rendőrségen.

tárgyalás Forrás: Origo

Ezek után B. Erikát, VV Fanni egyik legjobb barátnőjét kérdezték. Elmondta, hogy aggódott Fanni miatt, mert az utolsó találkozásukkor úgy váltak el, hogy keresni fogja majd őt. De nem válaszolt az üzeneteire, nem vette fel a telefont, nem jelentkezett.

Amikor az eltűnés miatt őt először behívták kihallgatásra, egyből VV Fanniról és B. Lászlóról kérdezték a rendőrök, közben a férfi folyamatosan hívogatta, de nem engedték, hogy felvegye.

Ezek után közölték vele, hogy VV Fanni már valószínűleg nem él.

Új személyazonossággal, Csehországban kezdett új életet

A harmadik tanú egy ügyvéd volt. Őt állítólag megkereste egy nő azzal, hogy látta VV Fannit egy nappal az eltűnés után. Azt kérte az ügyvédtől, hogy ezzel az információval keresse meg a gyilkossággal vádolt férfi családját.

A nő később az apának azt mondta, hogy VV Fannit biztos nem gyilkolta meg a fia, mert az eltűnése másnapján a lány az ő fodrászánál járt.

Az utolsó VV Fanniról készült fotó Forrás: Blikk

Az ügyvéd most egészen pontosan azt mondta neki, hogy fontos információja van egy emberölési ügyben. A férfi állítása szerint ő akkor nem is tudott VV Fanni ügyéről, mert nem figyeli a híreket.

A bírónő kifejtette, hogy hosszú ideig próbálták beidézni tanúként H. Erzsébetet, már körözést is kiadtak ellene. Később kiderült, hogy a nő

új személyazonossággal Csehországba költözött.

A törvény szerint így nem tudják rákényszeríteni, hogy tanúskodjon az ügyben.

Egy rövid szünet után újra lejátszották azokat a videókat, amiket a lakópark mélygarázsában lévő kamerák vettek fel.

Jól látszik, ahogy a férfi a karjaiban hozza le VV Fanni élettelennek tűnő testét.

Ezek után azonban még visszament, 9 másodpercig volt a lift és lépcsőház előterében, ott állítása szerint B. Erika odaadta neki VV Fanni pár holmiját majd közölte vele, hogy ő nem megy vele. A nő ezek után visszament a lakásba. Miután a gyilkossággal vádolt férfi visszament a mélygarázsa, egy másik férfi pár másodperc múlva bement azon az ajtón.

Ez a férfi korábban elmondta a bíróságon, hogy amikor belépett az ajtón nem látott ott senkit, valamint B. Erika is szilárdan azt állítja, hogy ő ott sem volt a házban. Ezt a telefonja cella információi is bizonyították korábban.

Azt, hogy B. Erika abban a pár másodpercben eltűnhetett-e a lift előteréből, B. László kérésére majd a helyszíni bizonyítás során fogják bizonyítani, vagy megcáfolni.

Ahogy azt már megírtuk, Novozánszki Fanni az egyik valóságshow-ban vált ismerté. Ezek után prostituáltként kezdett el dolgozni a Marina parti lakásában. 2017. november 20-án azonban eltűnt.

B. Lászlót felvette a lakópark biztonsági kamerája, ahogy lecipeli VV Fanni eszméletlen testét a garázsba, beteszi a kocsijába majd elhajt.

A vád szerint abban az időszakban a férfinak komoly anyagi gondjai voltak és a nőtől akart pénzt szerezni. Azon a bizonyos estén felment hozzá, megverte, majd pár holmijával együtt betette az autójába. VV Fanni ekkor már valószínűleg halott volt.

Másnap a holttestet összekötözhette, súlyt tehetett rá és beleengedhette a Dunába. Ezek után a lány kulcsaival visszament a lakásába és kifosztotta.

VV Fanni Forrás: police.hu

Ezzel szemben B. László az eddigi tárgyalásokon mindig arról beszélt, hogy amikor felment Fannihoz, a barátnője nyitott idegesen ajtót, a nő pedig egy ülőgarnitúrán feküdt. A barátnő kérte arra, hogy ne hívjanak mentőt, mert akkor bajba kerülhetnek, ezért

inkább elvitték őt valahova, ahol odaadták a "problémamegoldó embereknek".

A hatóságok három és fél éve nem találják VV Fanni holttestét, pedig már mindenhol keresték, és több százmillió forintot költöttek a nyomozásra.