Ahogy arról beszámoltunk, kedden elfogadta az Országgyűlés kedden a pedofilellenes jogszabálycsomagot. A törvényjavaslattal kapcsolatban a Magyar Nemzetnek nyilatkozott a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Selmeczi Gabriella. 

A pedofilellenes törvénycsomag gyermekvédelmi fejezete a gyermekeket védi a koruknak nem megfelelő tartalmaktól – magyarázta a Magyar Nemzetnek Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. 

Egy gyermek szexuális nevelése, terelgetése kizárólag a szülő dolga és joga, nem szabad engedni a lobbiszervezetek befolyásolásának 

– szögezte le azzal kapcsolatban, hogy a napokban Soros-szervezetek tiltakozásukat fejezték ki amiatt, hogy az iskolai szexuális felvilágosítás a továbbiakban nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére.

A kormánypárti politikus aggasztónak nevezte, hogy a gyermekek sok olyan tartalomhoz hozzáférnek, ami nem az életkoruknak megfelelő. –  Ezt nem engedhetjük, ezeknek a 18 éven felüli témáknak semmi keresnivalójuk nincs a gyerekszobában 

– jelentette ki.

Selmeczi Gabriella kitért arra is, hogy a törvénymódosításban szó sincs a felnőttekről, az a kiskorúakat védi, ezért gyermekvédelmi törvény.