95 migránst tartóztattak fel az elmúlt 24 órában Magyarországon. Hat megyében fogták el, emellett három embercsempészt is elfogtak. A legtöbb migránst most Csongrád-Csanád megyében találták.

A rendőrök 36 migránst tartóztattak fel az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében.

Először Vaskúton, Bácsalmáson és Mélykúton fogtak el 15 migránst, akik szíreknek és afgánoknak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Ugyanezen a napon további 21 migránst tartóztattak fel Hercegszántó és Tompa területén, akik szíreknek vallották magukat, ám hiteles iratokkal ők sem rendelkeztek.

A rendőrök az elfogott migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök tíz migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Békés megyében.

7 óra 25 perckor a gyulai határon belépésre jelentkezett egy bolgár rendszámú kamion, melynek rakterében 8 férfi rejtőzködött. A kocsit közösen átvizsgáló magyar és román rendőrök találtak rájuk. A migránsok afgánoknak vallották magukat, de nem rendelkeztek hiteles iratokkal.

Lőkösházán, a vasúti határon két líbiai migránst igazoltattak a rendőrök. Mivel egyikük sem tudott hiteles iratokat felmutani, a rendőrök a Lőkösházi Határrendészeti vitték őket, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük. A teherautóban rejtőzködő migránsok nem léphettek be Magyarország területére, ellenük a román rendőrök indítottak eljárást.

A rendőrök négy migránst fogtak el az elmmúlt 24 órában Baranya megyében.

A migránsokra Magyarbóly külterületén találtak rá, volt köztük marokkói, palesztin, illetve iraki is, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

A rendőrök ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök 39 migránst, és két embercsempészt fogtak el az elmúlt 24 órában.

Az első 22 migránst  Ásotthalom, Szeged és Kiszombor területén, illetve a Röszke autópálya-határátkelőhelyen tartóztatták fel. Az elfogott migránsok szírnem és marokkóinak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Ma 9 óra 20 perckor további öt migránst fogtak el az 55-ös számú főúton, Ásotthalom közelében. Közben két autót is igazoltattak a rendőrök, melyeket két román sofőr vezetett, és a feltartóztatott migránsokat próbálták eljuttatni Nyugat-Európába.

A rendőrök a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a két sofőrrel szemben embercsempészet miatt büntetőeljárás indult. Elszámoltatásuk folyamatban van.

Ugyanebben az időszakban még hét migránssal szemben intézkedtek Szeged és Kiszombor területén, akik között szír, líbiai, és marokkói is volt, de semmilyen hiteles iratot nem tudtak felmuatni a rendőröknek.

A rendőrök hajnali 2 óra körül Csanádpalota autópálya-határátkelőhely közelében is elfogtak öt afgán migránst, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni, ezért a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre vitték őket, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

A Veszprém megyei rendőrök egy embercsempésszel és öt migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában.

A rendőrök a 8-as számú főúton, Bánd közelében állítottak meg egy szlovák honosságú autót. Az Ausztria felé haladó autóban a szlovák sofőrön kívül öt migráns utazott, akik közül hárman irakinak, ketten pedig iráninak vallották magukat, de hiteles iratokkal nem rendelkeztek.

Forrás: Police.hu

A sofőrrel szemben embercsempészet miatt miatt indult eljárás, a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: Police.hu

A Somogy megyei rendőrök 24 óra alatt egy migránst tartóztattak fel.

A rendőrök este tíkor az M7-es autópálya mellett, Siófok területén igazoltatták a férfit, aki líbiainak vallotta magát, ám sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudta hitelesen igazolni, ezért visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.