Egy 37 éves férfi a házának udvarán ültette el a kendermagokat, majd rendszeresen locsolta őket, hogy kábítószert termesszen. A módszerével majdnem 500 tő indiai kender növény fejlődött ki, amiket a házában ki is szárított. Az ügyészség a férfi letartóztatását javasolja a bíróágnak.

Június 13-án egy családi vita miatt mentek ki egy bakonysárkányi házhoz a rendőrök. Amikor megérkeztek, már csak a nő volt otthon, akin azt látták, hogy kábítószert fogyaszthatott. Az udvaron kábítószergyanús növényeket találtak, ezért szakértő közreműködésével folytatták az ellenőrzést.

A ház udvarán termesztette a kábítószert.Forrás: police.hu

Összesen

491 tő kendert találtak, emellett kiporciózott kábítószergyanús anyagokat, mérleget, őrlőket és kábítószer fogyasztáshoz szükséges eszközöket,

amiket lefoglaltak a nyomozók. A 36 éves nőt bevitték a Kisbéri Rendőrkapitányságra, ahol kábítószer gyorstesztet alkalmaztak vele szemben, ami pozitív értéket mutatott. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és kábítószer birtoklása miatt indítottak ellene büntetőeljárást.

A rendőrség helyszíni fotója.Forrás: police.hu

A férfi ellen körözést adtak ki, másnap elfogták. Az alkalmazott kábítószer teszt nála is pozitív eredményt mutatott.

A nyomozók a 37 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, kábítószer birtoklás miatt indítottak ellene büntetőeljárást és őrizetbe vették. Az ügyészség kéri a férfi letartóztatását, erről a holnapi napon fog dönteni a bíróság.