Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom között pótlóbuszok járnak - közölte a MÁV.

Frissítés: Befejezték a helyszínelést Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom között, így ismét teljes útvonalon közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon a kora délutánra állhat helyre a menetrend szerinti közlekedés.

A mosonmagyaróvári állomáson a Tatabányáról Rajkára tartó, Győrből 6:48-kor továbbindult 9412-es személyvonat előzetes engedély nélkül, tiltó jelzés ellenére nem állt meg, és az ellenkező irányból, Hegyeshalomból Győrbe 7:05-kor elindult 9467-es számú személyvonat részére fenntartott vágányra járt. A két vonatot egymástól mintegy hétszáz méterre, időben megállították, baleset nem történt, nem sérült meg senki.

A helyszíni vizsgálat végéig Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom között mindkét vágányon szünetel a közlekedés. Emiatt pótlóbusz szállítja az utasokat Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom között, a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon hosszabb eljutási időre kell számítani.

A Keletiből 6:40-kor Bécsen át, Sargans-ba elindult 162-es railjet, valamint a többi nemzetközi járat Hegyeshalom és Győr között Csornán át, kerülőúton közlekedik, nem érinti Mosonmagyaróvárt.