Késsel és pisztollyal felfegyverkezve fenyegetőzött egy férfi a gyöngyösi polgármesteri hivatalban, a rendőrök elfogták - közölte az intézmény sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Június 16-án Gyöngyösön, a déli órákban, egy férfi felfegyverkezve ment ügyet intézni a hivatalba, ahol korábban két évig dolgozott. Helyismeretét kihasználva jutott el a polgármesteri titkárságra, ahol 

azzal fenyegetőzött, hogy megöli a polgármesterrel együtt a teljes városvezetést, valamint végez a járási hivatal vezetőjével is. 

A kiskorú gyerekét egyedül nevelő, több, rendszeresen folyósított segélyben és támogatásban részesülő férfi azt mondta, arra is felkészült, hogy öngyilkos lesz.

A polgármesteri titkárság egyik munkatársnőjének rövid időre sikerült megnyugtatnia az indulatos férfit, aki fegyvert fogott a városháza biztonságáért felelős ügyeletes városrendészre, majd a hivatal egy másik munkatársa el tudta venni a férfitől a kést.  Ezután értesítették a rendőröket, akik rövid idő alatt a helyszínre érkeztek és lefegyverezték, majd a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra vitték a fenyegetőző férfit. Az esetről Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője annyit közölt: az elfogott 46 éves helyi lakos elszámoltatása folyamatban van.