Mentesítő hajójáratokat indít a kormány - videó

Budapest, város, látkép, belváros, Lánchíd
Vágólapra másolva!
Mentesítő hajójáratot indít a kormány Budapesten, ezzel is segítve a Lánchíd lezárása miatt is nehezebb közlekedést a fővárosban - jelentette be Szentkirályi Alexandra a Facebookon.
Vágólapra másolva!

"Ma az autósok elől is lezárják a Lánchidat a felújítás keretében. Az ezzel járó forgalomkorlátozásokat valószínűleg minden budapesti meg fogja érezni, különösen azért, mert már az elmúlt napokban, hetekben is szinte állandósultak a dugók a fővárosban.

A járat turisztikai szempontból is rendkívül előnyös, hiszen a pesti belváros és a Várnegyed hajójárattal történő összekapcsolása a főváros két legfrekventáltabb, turisták által leglátogatottabb részét hozza közel egymáshoz, a fővárosi turizmus pedig a helyi vállalkozások újraindításában óriási szerepet játszik" - mondta Szentkirályi Alexandra a videóban.

A járatok hétfőtől péntekig érvényes, havi vagy Budapest bérlettel ingyenesen vehetők igénybe, hétvégén, valamint a bérlettel nem rendelkezők részére pedig egységesen, utazásonként 500 Ft/főért. A hajójáratok reggel 7 és este 8 óra között közlekednek félóránként a folyó két partja, a Jégverem és az Akadémia utca 1. között.