Kigyulladt és porig égett egy kisbusz az M7-esen, a Kőröshegyi völgyhídon vasárnap hajnalban. A buszban egy színi társulat munkatársai utaztak, szinte mindenük odaveszett. Kiderült, egy nyest okozta a balesetet.

Mint azt korábban az Origo is megírta, videót tett közzé a Magyar Közút a hivatalos Instagram-oldalán arról, hogy miképp égett ki teljesen egy kisbusz az M7-es autópályán található Kőröshegyi völgyhídon.

Mint kiderült, egy színi társulat utazott a buszban. A busz éppen a két kilométeres völgyhídon haladt, amikor a lángok felcsaptak a motortérben. A tűz percek alatt átterjedt az utastérre, a színészek értékeinek egy része is bennégett - áll a Tények riportjában.

Kiderült, a busznak volt műszaki engedélye, egy nyest viszont beleköltözött és elrágott valamilyen alkatrészt.

A buszról mindenkinek időben sikerült leszállnia, még arra is volt idő, hogy lecsatolják az utánfutót és eltolják a közelből - írja a Tények. Hiába azonban minden igyekezet, a kiömlött olaj is lángra kapott és tűzbe borította a kétsávos utat. 

Mukics Dániel alezredes elmondta, évente körülbelül 80 hasonló baleset történik a közutakon. Ilyenkor a legfontosabb, hogy az utasok azonnal értesítsék a sofőrt, ha valamilyen problémát észlelnek, és időben elhagyják az égő autót.