Húsz évre ítélték a férfit, aki nyakon szúrta volt barátnőjét Őrmezőn

Helyszíni fotó.
Vágólapra másolva!
Tavaly januárban egy férfi a szakítás után késsel támadt a volt barátnőjére. A különösen visszaeső férfivel szemben most hozott első fokú ítéletet a bíróság, ami ellen súlyosításért fellebbezett az ügyészség.
Vágólapra másolva!

A 39 éves férfi 2019 decemberében költözött a barátnőjéhez, de a kapcsolatuk hamar megromlott, ezért a nő megkérte, hogy költözzön el.

A férfi erre csak úgy volt hajlandó, hogy a költözés nem végleges, de a nő pár óra múlva közölte vele, hogy nem várja vissza többé.

2020. január 3-án a nő zárat cseréltetett a lakásán, amikor megjelent a 39 éves férfi és veszekedni kezdtek. A férfi erőszakosan kezdett viselkedni, az éppen zárcsere miatt ott dolgozó lakatos megpróbált a nő védelmére kelni. Végül

amikor a nő megpróbálta hívni a rendőröket, a férfi összetörte a telefont, és egy késsel nyakon szúrta.

A szomszédok hívták a mentőket, akik ellátták a nőt. A különös visszaesőnek számító férfi ekkor

egy korábbi emberölési kísérlete miatt kiszabott fegyházbüntetésből volt feltételesen szabadlábon.

Az ügyészség különös visszaesőként elkövetett emberölés kísérlete és rongálás miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre azzal, hogy a férfit ítéljék életfogytig tartó fegyházbüntetésre, a feltételes szabadlábra kerülés lehetősége nélkül.

A helyszínen készült fotó. Forrás: police.hu

Az ügyben ma tartottak tárgyalást, ahol a férfit a váddal egyezően, a bíró bűnösnek mondta ki, és 20 év fegyházbüntetésre ítélték, a feltételes szabadlábra kerülés lehetősége nélkül. A Fővárosi Főügyészség, figyelemmel a bűncselekmény tárgyi súlyára és a férfi személyi körülményeire,

súlyosításért fellebbezett a tényleges életfogytiglani büntetés kiszabása érdekében.