Teljesen összeomlott a budapesti közlekedés Karácsony Gergely lezárásai miatt

Clark Ádám tér, Budapest , körforgalom, virág,kerékpárút, biciklisáv,  - a tönkretett, lebetonozott virágágyás, a körforgalom közepére festett biciklisáv, 2021.06.11.
Vágólapra másolva!
Egyre több útszakaszt, csomópontot zár le a főváros baloldali vezetése, ami miatt teljesen összeomlott Budapest közlekedése. Mától azonban minden nap még hatalmasabb dugókra készülhetnek a budapestiek, szerda hajnali 4 órától ugyanis teljesen lezárják a Lánchidat és környékét a gyalogos és a közúti forgalom elől, várhatóan másfél évre.
Vágólapra másolva!

A főváros baloldali vezetése egyszerre indított el több, közlekedési csomópontot érintő projektet, így egy ideje lehetetlen közlekedni a fővárosban a dugók miatt.

Ahogy arról korábban írtunk, június 7-étől vette kezdetét a tényleges, hónapokig tartó építkezés az Idősebb Antall József rakparton. Szintén nehezíti az autósok helyzetét, hogy

szerdától lezárták a Lánchidat, és ezzel elkezdődött a hídon a felújítási munka.

Dugó a Váci úton június 16-án reggel Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ezzel párhuzamosan a Lánchíd elkerülő tengelyének kinézett Hegyalja út - Erzsébet híd - Rákóczi útvonalon is elkezdik törni az aszfaltot július elején a Blaha Lujza tér átalakítása miatt. Itt egy forgalmi sávot végig használhatnak az autósok, nem lesz teljes lezárás, de így is nagy dugó várható.

A főváros előzetes tájékoztatása szerint a pesti alsó rakpart az év végéig, a Lánchíd másfél évig lesz lezárva, a Blaha Lujza tér átépítése pedig jövő év végén fejeződik be.