Három megyében 133 migránst tartóztattak fel az elmúlt 24 óra alatt, ebből 88-at Bács-Kiskun megyében fogtak el.

A rendőrök egy migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Győr-Moson-Sopron megyében.

Várbalogban ellenőriztek a szír férfit, aki sem személyazonosságát, sem pedig magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudta igazolni. Miután meghallgatták, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök 44 migránst fogtak el

Először Mórahalom, Kübekháza, Tiszasziget és Kiszombor területén 13 migránst. A migránsok között afgán, szír, líbiai, illetve palesztin is volt, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Még ugyanezen a napon 31 migránst tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Röszke, Mórahalom, illetve Kübekháza területén. A migránsok szíreknek, törököknek, illetve palesztinoknak vallották magukat, ám hiteles iartokkal ők sem rendelkeztek.

A rendőrök ezért a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

88 migránst kaptak el Bács-Kiskun megyében

Az első 43 migránst Vaskút, Bácsbokod, Hercegszántó, Katymár, Mélykút, Bácsszentgyörgy és Madaras területén tartóztatták fel. A migránsok szíreknek, afgánoknak és irakiaknak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Ugyanebben az időszakban további 45 migránst fogtak el Gara, Bácsborsód, Csátalja, Madaras, Bácsbokod, Bácsalmás és Dávod területén.

A rendőrök a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.