A sokadik lebukás sem tartotta vissza azt a 41 éves abonyi férfit, aki ellen újabb nyomozás indult, mert hiába tiltották el a vezetéstől, a volán mögé ült, ráadásul részegen - írja a police.hu.

Az abonyi B. Lászlót legutoljára 2021. február 18-tól tiltották el a vezetéstől jogerősen 12 hónapra. Ennek ellenére a rendőrök június 12-én délelőtt intették le a férfit, és az alkoholszonda is pozitív lett.

Másnap kora délután ismét megállították a rendőrök, a szonda újfent pozitív lett és az eltiltás sem járt még le, sőt a rendőri intézkedés végét meg sem várva,

a helyszínről egyszerűen elhajtott. Nem jutott messzire, ismét megállították, majd előállítását követően őrizetbe vették. Kihallgatásán elismerte a bűncselekmények elkövetését, érdemi vallomást azonban nem tett.

Tekintettel arra, hogy a rendőrség álláspontja szerint B. László veszélyt jelent a közúti közlekedésben résztvevőkre, vezetői engedéllyel nem rendelkezik, és az eddigi intézkedések kellő visszatartó erőt számára nem jelentettek, kezdeményezték letartóztatását. Az ügyészség indítványára a bíróság 2021. június 15-én elrendelte a férfi letartóztatását.