A kormány elindította a dunai hajójáratokat, Karácsony Gergely helyettese úgy tesz, mintha ők tették volna

Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely egyik helyettese, Tüttő Kata úgy tesz, mintha a főváros indította volna el a Dunán azokat a hajójáratokat, amivel a kormány kisegíti a budapestieket és a turistákat. Korábban a baloldali városvezetés döntött úgy, hogy megszüntetik a népszerű hajójáratokat. 
Vágólapra másolva!

Mentesítő hajójáratot indít a kormány Budapesten, ezzel is segítve a Lánchíd lezárása miatt is nehezebb közlekedést a fővárosban - jelentette be szerda reggel Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebookon.

A járat turisztikai szempontból is rendkívül előnyös, hiszen a pesti belváros és a Várnegyed hajójárattal történő összekapcsolása a főváros két legfrekventáltabb, turisták által leglátogatottabb részét hozza közel egymáshoz, a fővárosi turizmus pedig a helyi vállalkozások újraindításában óriási szerepet játszik" - mondta Szentkirályi Alexandra a videóban."

Nem sokkal később Tüttő Kata, Karácsony egyik helyettese az Instagram-oldalára tette ki az alábbi képet:

Forrás: Origo

Tüttő jól láthatóan azt a képet sugallja, mintha a főváros indította volna el a hajójáratot. A valóság ezzel szemben az, hogy

a Karácsony által vezetett budapesti önkormányzat volt az, amely beszüntette a hajójáratokat, és a kormány indította újra.

Mint arról korábban beszámoltunk, idén nem indította el a menetrend szerinti hajóközlekedést a Duna budapesti szakaszán a BKV. Ez a fajta közösségi közlekedés nagy sikernek örvendett a fővárosiak körében, ugyanis kiegészítette a szárazföldi közlekedést, és azoknak a családoknak is esélyt adott a sétahajókázására, akik nem tudták a drágább szolgáltatást igénybe venni.