Vona Gábor nemrég az ATV egyik műsorában szerepelt, ahol többek között arról beszélt, hogy a Jobbik mentette meg Gyurcsány Ferencet a baloldalon belüli elszigetelődéstől, írja a drót.info.

Vona Gábor 2018-ban mondott le a Jobbikban pártelnöki tisztségéről, azonban azóta sem távolodott el teljesen a közélettől, időnként még szokott szerepelni, főleg az ATV műsoraiban. Legutóbb például arról beszélt, hogy

az a Jobbik, ami Gyurcsány Ferenccel szemben jött létre – jelen voltam –, az most lényegében megmenti a DK-t. Megmenti a DK-t az ellenzéki összefogásban."

Ezzel Vona arra utalt, hogy a Jobbik nem egyszerűen szövetségre lépett Gyurcsány Ferenc pártjával, a Demokratikus Koalícióval (DK), hanem ezzel együtt meg is mentette az elszigetelődéstől.

A Jobbik korábbi elnöke szerint volt egy időszak, amikor a baloldalon belül mindenki Gyurcsány ellen mozgott, ráadásul a Gyurcsány-ellenességet az egyéni választókerületekben is érvényesíteni akarta a baloldal DK-n kívüli része. Éppen ezt az elszigetelési kísérletet akadályozta meg a Jobbik Vona szerint.