Június 26-án este hat órától hajnali kettő óráig várják az érdeklődőket a Múzeumok Éjszáján, a Terror Háza Múzeumba. A látogatók az állandó tárlatuk mellett megtekinthetik az "Együtt, szabadon" című időszaki kiállításukat, és filmvetítésen is részt vehetnek - olvasható az intézmény közleményében.

"Együtt, szabadon" című időszaki tárlaton tizenegy, legkülönbözőbb társadalmi hátterű és foglalkozású roma honfitársunkat mutatja be, akik hozzájárultak a hazai cigányság közösségének építéséhez, Magyarország kulturális fejlődéséhez, színesebbé tételéhez, vagy hazájuk szabadságáért áldozták életüket.  

A Terror Háza Múzeum a 20. századi diktatúrák áldozatainak emlékére létrehozott múzeum Budapesten, az Andrássy út 60. szám alattFotó: Szabó Gábor - Origo

A múzeum harmadik emeletén egész este Joka Daróczi János és Bernáth Gábor rövidfilmjeit is megtekinthetik az érdeklődők, amellyel a magyar cigányság hőseinek történelmi teljesítménye előtt tisztelegnek.

Felhívják a látogatók figyelmét, hogy múzeum rendes nyitvatartása annyiban módosul, hogy 18 óra helyett 17 órakor bezár. A múzeum éjszakai nyitvatartása a kiállítóterek telítettsége esetén biztonsági okokból módosulhat. Az utolsó belépés ideje: éjjel 1 óra 30 perc.

A belépőként szolgáló karszalagok az előző évekhez képest kedvezményesebb áron (felnőtt: 1500 forint, gyermek: 800 forint) válthatók meg múzeum jegypénztárában, vagy a jegymester.hu oldalon.

A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik.

A 18. életévüket be nem töltött személyek az életkor megállapítására alkalmas okmány (személyi igazolvány, útlevél, diákigazolvány stb.) bemutatásával igazolhatják belépésre való jogosultságukat.

A látogatókat egyúttal arra kérik, hogy a múzeum területén továbbra is tartsák be a járvány elleni védekezés szabályait (maszkhasználat, távolságtartás, kézfertőtlenítés).