Meghosszabbította a letartóztatását a bíróság annak a férfinak, aki a gyanú szerint előbb meggyilkolta a szállásadóját Szlovákiában, majd Esztergomban halálra vert egy nőt, akinek a holttestét egy vízelevezetőbe dobta a vád szerint. 

A férfi május 13-a és május 14-e között bedrogozott. Ez idő alatt Esztergomban összeveszett egy szintén szlovák nővel, majdbrutálisan megverte, többek között kétszer fejbe rúgta. A nő belehalt a sérüléseibe, a férfi holttestét beledobta egy vízelvezető árokba

- a vád szerint. 

Ebben a vízeleveztőben találták meg a nő holttestét.Forrás: Police.hu

A veréstől a nőnek a jobb szemürege, orrcsontja, arckoponya csontjai és az álkapcsa darabosra tört, a felső fogsora leszakadt, frontfogai kitörtek.

Ezt megelőzően, május 13-án a férfi Szlovákiában meggyilkolta a szállásadóját, őt is halálra verte. A holttestet a kert végében lévő kútba dobta és felgyújtotta.

Az ügyészség javaslatára a bíróság először május 17-én rendelte el a letartóztatását 1 hónapra. Az ügyészség később azt javasolta, hogy a bíróság hosszabbítsa meg a kényszerintézkedést 3 hónappal, mivel továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye is.

A bíróság ezzel egyetértve szeptember 17-ig meghosszabbította a férfi letartóztatását.