Két tapolcai férfi összeverekedett az utcán, majd az egyikük egy sodrófával törte össze azt az autót, amiben az ismerőse utazott.

A 29 éves férfi tavaly februárban a barátaival, egy autóval hajtott be Tapolca belvárosba, majd leparkoltak. A férfi észrevette, hogy a 33 éves ismerőse arra biciklizik. Összevesztek egymással majd verekedni kezdtek, ami közben az útra kerültek. Ekkor rájuk szóltak, amire abbahagyták a verekedést, majd a férfi bement az egyik pékségbe. Közben a biciklis elment egy sodrófáért, majd a pékségnél fel-alá járkálva várta, hogy a férfi kijöjjön onnan.

Amikor a férfi kijött az üzletből, megint összeveszett az ismerősével, majd beült a társai mellé az autóba és elindultak. A biciklis ezt nem hagyta annyiban, utánuk ment, majd a sodrófával betörte a kocsi egyik hátsólámpáját. Emiatt 30 ezer forintos kár lett az autóban.

Az ügyészség a két férfi ellen garázdaság, míg a biciklis ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt is vádat emelt. A sodrófával támadó férfi ellen elzárást, míg a visszaeső, korábbi bűncselekménye miatt felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt álló férfival szemben börtönbüntetést javasol.