Fokozódik a káosz Budapesten, ezt tapasztalták a Clark Ádám téren

Clark Ádám tér, Budapest , körforgalom, virág,kerékpárút, biciklisáv, - a tönkretett, lebetonozott virágágyás, a körforgalom közepére festett biciklisáv, 2021.06.11.
Vágólapra másolva!
Forgalommal szemben kerekező, szitkozódó bringásokról, a körforgalomban kocogó futókról, valamint tanácstalan gyalogosokról és autósokról számolt be a Metropol. 
Vágólapra másolva!

Az Origo is beszámolt már arról, hogy a budapesti városvezetés életveszélyes közlekedést alakított ki azzal, hogy leaszfaltozta a Clark Ádám teret, a "körforgalomban" elképesztő állapotok uralkodnak. A látvány is döbbenetes, a kialakult közlekedés pedig botrányos. A Metropol azt írja, hogy az emberek összevissza közlekednek, a volt utat mindössze néhány helyen egy betontömbbel zárták el, ami leginkább a bringásoknak okoz – jobb esetben csak – fejtörést. A bicikliseket még a körforgalom előtt az útra festett biciklisávba terelik, azonban a körforgalomtól senkinek nem egyértelmű, merre is kéne haladni a bringásoknak.

Ezért kerekeznek mindenütt: a járdán, a zebrán, az út széli kis sávban, az út közepén, ahol a felfestés is van, szemben a forgalommal. Utóbbi három esetben autók között, amik ugyancsak bárhonnan jöhetnek.

A leaszfaltozott Clark Ádám tér Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az utasok olyan buszmegálló táblánál várakoznak, ahol valójában nincs buszmegálló – a sofőr azonban mégis megáll.

– figyelmeztette a sofőr felszálló a nénit, hogy ne várakozzon feleslegesen –

– szabadkozik egy idős hölgy a lap beszámolója szerint.

– szólt a buszsofőr az idős hölgynek.

A lap szerint volt olyan, aki a legnagyobb nyugalommal bekocogott a körforgalomba.

– magyarázza a kint dolgozók egyike a munkatársának.

- mondta az illető a Metropol kérdésére.

A másfél óra alatt, amíg kint voltak a lap munkatársai, négy biciklis jött ki a körforgalomból szemben az autósokkal. Egyikük egy teljes kocsisorral és más kerékpárosokkal találta szembe magát.

Közben egy autós majdnem leszorított egy bringást, aki szitkozódva jelezte, hogy a leaszfaltozott virágágyás mostantól nem csak a négykerekűek terepe - számol be a helyzetről a lap.