Forgalommal szemben kerekező, szitkozódó bringásokról, a körforgalomban kocogó futókról, valamint tanácstalan gyalogosokról és autósokról számolt be a Metropol

Az Origo is beszámolt már arról, hogy a budapesti városvezetés életveszélyes közlekedést alakított ki azzal, hogy leaszfaltozta a Clark Ádám teret, a "körforgalomban" elképesztő állapotok uralkodnak. A látvány is döbbenetes, a kialakult közlekedés pedig botrányos. A Metropol azt írja, hogy az emberek összevissza közlekednek, a volt utat mindössze néhány helyen egy betontömbbel zárták el, ami leginkább a bringásoknak okoz – jobb esetben csak – fejtörést. A bicikliseket még a körforgalom előtt az útra festett biciklisávba terelik, azonban a körforgalomtól senkinek nem egyértelmű, merre is kéne haladni a bringásoknak.

Ezért kerekeznek mindenütt: a járdán, a zebrán, az út széli kis sávban, az út közepén, ahol a felfestés is van, szemben a forgalommal. Utóbbi három esetben autók között, amik ugyancsak bárhonnan jöhetnek.

A leaszfaltozott Clark Ádám térFotó: Csudai Sándor - Origo

Az utasok olyan buszmegálló táblánál várakoznak, ahol valójában nincs buszmegálló – a sofőr azonban mégis megáll. 

Ez itt nem egy megálló!  – figyelmeztette a sofőr felszálló a nénit, hogy ne várakozzon feleslegesen – akartam szólni, hogy ne tessék feleslegesen itt várni. 

Elnézést én nem tudtam, hogy ez nem megálló  – szabadkozik egy idős hölgy a lap beszámolója szerint.  

Lehet, hogy nincsen tábla róla, de ez nem megálló!  – szólt a buszsofőr az idős hölgynek.

A lap szerint volt olyan, aki a legnagyobb nyugalommal bekocogott a körforgalomba.  

El lett rontva a tömbök lerakása, emiatt nem egészen egyértelmű a dolog  – magyarázza a kint dolgozók egyike a munkatársának. Ez az oldalsó elkerített sáv alapvetően a gyalogosoknak van, de még nincsen teljesen jól elrendezve a terep. Egy picit változtatva lesz majd, úgy egészen érthető lesz. De ugye mindent ma kellett kipakolni, így még nem teljes. A bicikliseknek pedig bent az autósokkal együtt van az útja 

- mondta az illető a Metropol kérdésére. 

A másfél óra alatt, amíg kint voltak a lap munkatársai, négy biciklis jött ki a körforgalomból szemben az autósokkal. Egyikük egy teljes kocsisorral és más kerékpárosokkal találta szembe magát.

Közben egy autós majdnem leszorított egy bringást, aki szitkozódva jelezte, hogy a leaszfaltozott virágágyás mostantól nem csak a négykerekűek terepe - számol be a helyzetről a lap.