Kést fogott a férfira, akinek betört a házába Dunakeszin

rendőrség illusztráció
rendőrség illusztráció
Vágólapra másolva!
Késsel fenyegetőzött a tolvaj, miután a tulaj kitessékelte az udvaráról és követni kezdte, hogy elkaphassák a rendőrök. Járókelők segítettek visszatartani az agresszív férfit. Másnap újra bemászott egy ház udvarára, ahonnan több millió forint értékben lopott el tárgyakat és egy autót.
Vágólapra másolva!

Június 12-én Dunakeszin, egy férfi bemászott egy ház udvarára, ahol két autó parkolt. Megpróbálta kinyitni az egyik autót, de zárva volt, mire a másik ajtaját próbálta kinyitni, közben azonban egy férfi kilépett a házból és mondta neki, hogy menjen el. Odament hozzá és kikísérte a férfit, majd hívta a rendőröket.

A tolvaj erre elővett egy kést és azzal fenyegette meg a férfit, hogy ha utána megy, akkor leszúrja.

Amikor a betolakodó tovább akart menni, a férfi segítségére siettek a járókelők az utcán és visszatartották, amíg a rendőrök meg nem érkeztek. Másnap ugyan ez a férfi egy másik családi ház udvarára mászott be, ahol

egy nyitott tárolóból különböző szerszámgépeket, motorosruhát, munkásruhát, vadászíjakat és tartozékokat lopott úgy, hogy a zsákmányát bepakolta az udvaron parkoló autóba,

aminek megtalálta a kulcsát is, így azzal hajtott el.

Illusztráció Forrás: police.hu

A kár megállapítása jelenleg még zajlik, de nagyjából 2 és fél millió forint lehet.

A férfi ellen több büntetőeljárás is folyamatban van, ezért feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén bűnismétlést követne el. Továbbá nincs bejelentett lakcíme, csavargó életmódot folytat, így fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye is vele szemben, ezért az ügyészség a letartóztatását javasolja a bíróságnak. A bíróság részben egyetértett az ügyészi indítvánnyal, de a szökés, elrejtőzés veszélyét nem tartotta megalapozottnak.

Az lopás és más bűncselekmények ügyében tartott tárgyaláson a bíró elrendelte a férfi letartóztatását,

a döntés ellen az ügyész és a gyanúsított férfi is fellebbezett, védője nem volt jelen, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.