Egy 45 éves férfi túl gyorsan akart bevenni egy kanyart Hatvanban, ezért a kocsi lecsúszott az útról és fennakadt a síneken. A gyorsan közeledő vonat hiába fékezett, nekiment az autónak. A sofőr még időben ki tudott szállni, de így is megsérült.

A férfi tavaly decemberben a megengedett sebességnél gyorsabban hajtott Hatvanban, amikor az egyik kanyarban letért az útról és rácsúszott a vasúti sínekre, ahol fennakadt. A sofőr látta, hogy jön a vonat, ezért megpróbált lehajtani a sínről, de ez nem sikerült. Amikor már vészesen közel volt a vonat, kiszállt a kocsiból és elmenekült onnan. A vonat a vészfékezés ellenére nekiment a kocsinak, nagyjából 118 km/órás sebességgel.

Forrás: Ügyészség.hu

A férfi, bár kimenekült a kocsiból a repülő törmelékek eltalálták és 8 napon túl gyógyuló sérülései lettek. A vonaton utazó nagyjából 60 ember csak a szerencsének köszönhetően nem sérült meg. 

A baleset miatt a vasúti pályát lezárták, ami miatt 35 vonat összesen 824 percet késett.

Az ügyészség a férfi ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása miatt emelt vádat. Azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a vezetéstől.