A Fidesz-KDNP-frakciószövetség szerint reális célkitűzés az 5,5 százalékos gazdasági növekedés elérése, de meg kell érte dolgozni - jelentették ki a kormánypártok parlamenti frakcióvezetői csütörtökön Debrecenben.

Kocsis Máté a Fidesz, és Simicskó István, a kereszténydemokraták képviselőcsoportjának vezetője kiemelte: a kormány eredményesen és hitelesen szervezte meg a járvány elleni védekezést, ami hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországon az uniós országokhoz képest másfél hónappal korábban kezdődhetett a nyitás, ami egyszázalékos többletet jelent a növekedésben.

Debrecen, 2021. június 17. Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a frakciószövetség kihelyezett üléséről tartott debreceni sajtótájékoztatón 2021. június 17-énForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az újranyitás során "egyetértési pontokat kell találni magunkkal", erről, a járvány utáni életről szól majd a nemzeti konzultáció - hangsúlyozta Kocsis Máté.

Kocsis Máté azt is közölte, hogy a hitelmoratórium fenntartását kérte a kormánytól a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja.

A politikus azt mondta, a rászorulók esetében semmiképpen nem kellene feloldani a moratóriumot, de ez olyan fontos kérdés, amelyet szerepeltetni kell a nemzeti konzultációs kérdőíven is.

Kocsis Máté jelezte: szerda este meghallgatták Orbán Viktor miniszterelnök politikai tájékoztatóját, illetve Kásler Miklós és Pintér Sándor miniszterek beszámolóját a sikeres koronavírus-járvány elleni védekezésről.

Kocsis Máté azt mondta:  Gyurcsány Ferenc potenciális veszélyt jelent, ha visszatér a hatalombaA politikai ellenfeleiket tömörítő csapatot Gyurcsány vezeti, a többiek, köztük "a főpolgármester, aki minden küszöbben orra bukik", csak epizódszereplők. Gyurcsány osztja a lapokat, a választás pedig arról fog szólni, hogy (...) a véres, erőszakos, megszorító politika visszatér-e- fogamazott Kocsis Máté.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy tegnap Debrecenben megkezdődött a Fidesz-KDNP pártszövetség kihelyezett frakcióülése. Orbán Viktor a Fidesz-KDNP frakció beszédében azt mondta: a járvány és a bevándorlás mellett a legnagyobb veszély, ami fenyegeti az országot, az az, ha Gyurcsány újra a hatalom közelébe kerül.