P. Szilviát előre kitervelt emberöléssel és kifosztással vádolják. A Bécsben élő nő két éve ölte meg élettársát, akinek holttestét feldarabolta, majd hazaszállította. Itthon édesanyjával bőröndökben rejtette el a maradványokat, azonban bicikliző kamaszok rátaláltak. 

A Blikk beszámolója szerint P. Szilvia a Szolnoki Törvényszék előkészítő tárgyalásán nem beszélt anyjával, sőt még a vádlottak padján sem ülhettek egymás mellé.

A nő a 32 éves élettársát, a tunéziai Achref K.-t egy vita során ölte meg, majd a holttestről levágta a fejét és a végtagjait, és sósavval lelocsolta. A testrészeket bezacskózta, bőröndbe gyömöszölte, és Ausztriából telekocsi-szolgáltatással hazaszállította. Azokat az édesanyjával Jászalsószentgyörgy határában egy öntözőcsatorna betonhídja alá rejtette, bicikliző kamaszok bukkantak rájuk. 

Felhívtam a kirendelt ügyvédemet, aki megdöbbenve hallotta, hogy szerdán lesz az előkészítő tárgyalás. Így derült ki számára, hogy a tudta nélkül lecserélték őt. Olyan kollégája képvisel majd, akit még nem is láttam – mondta a Blikknek P. Szilvia édesanyja.

Nem tudta, hogy holttest van a bőröndökben

Úgy tudom, az ügyész mindkettőnkre életfogytig tartó börtönbüntetést kért. Olyan szörnyű dolgokat írt a vádiratban, hogy az első oldal elolvasása után feladtam, képtelen voltam tovább folytatni. Hogy beteg-e a lányom, amiért megölte az élettársát? Bár kislány kora óta nem találta a helyét, képtelen vagyok elhinni, hogy ilyen szörnyűséget tett. Csak annyit tudok, hogy hazaállított három bőrönddel, de hogy mit tett az élettársával, arról nem beszélt velem. Igaz, elkísértem őt a falu határában lévő csatornához, ahol egy átereszbe lerakta a csomagokat. De nekem fogalmam sem volt róla, hogy holttest van a bőröndökben. Eltitkolta előttem. Nem elég, hogy egyedül ápolom a demens édesanyámat, gondozom a másik lányom két kiskorú gyerekét, az ügyész még engem is börtönbe záratna  – tette hozzá az anya.

Az előkészítő tárgyaláson P. Szilvia ügyvédje zárt tárgyalást kért, amit az ügyész és a bíró is egyből elutasított. Mielőtt kiderült, hogy P. Szilvia önhibáján kívül nem tudott felkészülni a tárgyalásra, a bíró a várható súlyos büntetésre tekintettel meghosszabbította a letartóztatását. Édesanyja továbbra is szabadlábon védekezhet, az előkészületi tárgyalást szeptember 3-ra tűzték ki - írja a lap.