Szombaton egy hónapra bezár a Nyugati pályaudvar

Budapest, 2021. június 8. A felújítás alatt álló Nyugati pályaudvar 2021. június 8-án. Ezen a napon sajtótájékoztatón jelentették be, hogy lezárják a pályaudvart június 19. és július 18. között felújítási és karbantartási munkák miatt, ez idő alatt nem közlekednek a vonatok a főpályaudvaron. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Szombattól egy hónapig szünetel a forgalom a Nyugati pályaudvaron - közölte a MÁV.
Vágólapra másolva!

A 144 éves Nyugati pályaudvar műszaki állapota és műemléki értékének megóvása, valamint a vasúti forgalomban való kiemelt szerepe miatt halaszthatatlanná vált pályahálózatának átfogó karbantartása az épületegyüttes tetőszerkezetének rekonstrukciója mellett.

A vasúttársaság június 19-től július 17-ig kiemelt karbantartásokat végez a pályaudvari vágányhálózaton, annak teljes lezárásával.

Ez idő alatt a Nyugatiba nem érkeznek és onnan nem indulnak vonatok.

A felújítás alatt álló Nyugati pályaudvar 2021. június 8-án Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A már közzétett változások mellett a vasúttársaság a Volánbusz bevonásával további intézkedéseket hozott az utazások megkönnyítése érdekében. A Volánbusz az általa üzemeltetett több autóbuszvonal valamennyi járatán elfogadja a vasúti bérleteket a bérleten szereplő települések viszonylatában vagy részviszonylatában.

A változásokról további információk itt találhatók. A MÁV mindenkinek azt ajánlja, hogy az utazásokat tervezzék meg előre a közlekedési társaságok menetrendi keresői segítségével.

A Nyugati pályaudvar éves szinten - járványhelyzet időszakát leszámítva - mintegy 18 millió utast fogad.

Ezért a lezárást a vakáció időszakára időzítették, hogy minél kevesebb ingázó napi rutinját érintse a karbantartás,

amelyet nem lehetne kivitelezni a vonatforgalom folyamatos fenntartása mellett - írta közleményében a MÁV.