Több mint 100 migráns akart bejutni Magyarországra tegnap

Vágólapra másolva!
Tegnap sem pihentek a migránsok, összesen 114-en próbáltak meg bejutni az országba ma hajnalig. A járőrök mindenkit visszakísértek a határhoz, a migránsokat segítő embercsempészek ellen pedig eljárást indítottak minden esetben.
Vágólapra másolva!

Bács-Kiskun megyében az elmúlt 12 órában

összesen 57 migránssal szemben intézkedtek a határ mentén járőröző rendőrök.

Hercegszántónál, Bácsszentgyörgynél és Madarasnál fogták el a magukat szír és iraki állampolgárnak valló migránsokat. Mivel egyikük sem tudta igazolni a személyazonosságát, vagy azt, hogy jogszerűen tartózkodnának Magyarországon, ezért a járőrök mindenkit visszakísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Csongrád-Csanád megyében összesen kilenc esetben, 33 migránst tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Deszk, Szatymaz, Kiszombor és Kübekháza közigazgatási területén.

Az illegális bevándorlók szír, egyiptomi, algériai, iraki, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat,

de sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök mindenkit visszakísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hajdú-Bihar megyében tegnap délután egy török kamion akart belépni Magyarország területére. A magyar és román hatóságok közösen ellenőrizték a kamiont, aminek a rakterében 16 migráns bújt meg, akik iraki, szomáliai, török és szír állampolgárnak vallották magukat.

Egy török kamionban próbáltak meg bejutni Magyarország területére. Forrás: police.hu

Egyikük sem rendelkezett a határátlépéshez szükséges iratokkal, magyarországi tartózkodásukat sem tudták jogszerűen igazolni, ezért nem engedték be őket az országba. Velük szemben a Román Határrendőrség indított eljárást.

Komárom-Esztergom megyében tegnap az esti órákban, az M1-es autópályán állítottak meg a rendőrök egy román rendszámú autót.

Az autót egy 23 éves olasz férfi vezette, utasa egy külföldi férfi volt, aki nem tudta hitelt érdemlően igazolni a magyarországi tartózkodásának jogszerűségét,

ezért a járőrök mindkét férfit elfogták és bevitték őket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra. A 23 éves sofőr ellen embercsempészet gyanúja miatt indítottak eljárást, a migráns férfit pedig a hatályos jogszabályok szerint visszakísérték a határhoz.

Egy magyar férfi vezette a teherautót, amiben 7 migráns bújt meg. Forrás: police.hu

Veszprém megyében a Készenléti Rendőrség információi alapján igazoltattak a délutáni órákban egy magyar rendszámú teherautót, amit egy 66 éves magyar férfi vezetett.

Rajta kívül 7 migráns volt az autóban, ők a raktérben próbáltak meg elbújni.

Közülük öten jemeni állampolgárnak vallották magukat, egy szírnek és egy szomáliainak. Egyikük sem tudta a jogszerű tartózkodását igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes határzárhoz.

Felmerült a gyanú, hogy egy 47 éves magyar férfi egy másik autóval kísérte őket az úton, őt szintén Veszprémben fogták el.

A két sofőr ellen embercsempészés gyanúja miatt indult eljárás.